Pages

Wednesday, April 8, 2015

Antivakcina protest april 2015. Beograd


Dan autizma ili autističnih osoba je bio 2. aprila, a ovde nešto niko ništa nije smeo da zucne, za razliku od ranijih godina kada je ovaj datum bio taman tako lepo i fino uklopljen da se na sasvim legitiman način zaradi od raznoraznih marketinških kampanja.
Već sam pisala o tome vrlo skoro u tekstu vezanom za rak dojke i svim roze džidžabidžama koje zdravstveno ič ne pomažu, ali su tako dekorativne i donose finu zaradu.

Dan dece sa autizmom je prošao vrlo tajanstveno upravo zbog činjenice da su vakcine jedan od najčešćih okidača za ovo oboljenje. A u vakcine - zna se - ne sme da se takne.
Te u tom smislu, bolje je da ćutimo nego da ionako razularenu masu, koja je taman pošto je u ovoj državi počela kampanja za obavezne vakcinacije u isto vreme kada i u Americi, ne razjarujemo još više.
Šta god da se dešava bolje je da država radi ono što misli da treba, a sve ostalo... pravićemo se gluvi i slepi.

Dan autizma? Aha... Pa ok.

Nema okačenih traka kao što vise one roze po mini bilbordima u Kneza Miloša evo još i ovih dana, a mesec dana pošto je prošao dan obeležavanja raka dojke (to je neko platio, zar ne?).
Nema ničeg, jer ne sme da bude ničeg.

A to što imamo epidemiju autistične dece i onih sa imunološkim bolestima?
Neka... ćuti, ne talasaj, igraj na sigurno.

Ok.

Ko ima oči neka gleda, ko ima uši neka sluša.

Ostali razmenjujte roze trake, roze na zelene zvezdice, ili koje god.Protest roditelja u Beogradu protiv obavezne vakcinacije, za slobodu izbora i za javno obelodanjivanje validnih podataka o sadržaju i efektima vakcina.No comments:

Post a Comment