Pages

Tuesday, May 31, 2016

Ponedeljak popodne


Samo me je ovlaš zakačio, ali vidim da čovek zna da igra i odlično vodi. I počeo je da se izvinjava.
Okrenula sam sve na šalu... i zaboravila.
Konačno sam uživala, ponovo učila kizombu, ponovo učila da hodam na štiklama, da se sređujem, da izgledam kao žensko.
I posle časa dok pakujem i raspakujem svoju sport-Bili torbu on ponovo prilazi i pita kako mi je stopalo i da me nije povredio.
Pogledam ga na sekundu...
I u toj sekundi ispred očiju mi proleti kako me instruktor davi da osetim prekid dovoda krvi u karotidama, pa dva puta noga u glavu, pa dva puta crna Prajd rukavica za boks ka mom desnom oku posle čega se više ničeg nisam sećala, i kako je Soni zaustavio seminar da objasni šta su to trajne povrede, pošto dečko nije imao osećaj da je ženski vrat daleko tanji od muškog i samo što mi ga nije slomio tri puta, pa kako mi moja crna karma od čoveka mrvi koleno, koje će ostati deformisano sledećih godinu dana, a drugi se u tom trenutku sapliće i dok pada šutira me u glavu dok ležim na podu, a onda me povuče i zamalo čerupa kožu sa jedne cele polovine lica. Mesec dana kasnije odvalio me je pored nosa, posle čega sam počela fontanski da krvarim iz svih glavenih otvora. A bila sam i bičevana, istina samo par udaraca, ali sam i uzvratila i otkrila da sam rođena za dominu, a fleke, modrice i ulubljenja kostiju više ni ne brojim.

Vidim čovek je ozbiljno zabrinut, te u damskom maniru i kao da sam upravo dobila buket ljiljana na poklon, uzvraćam mu najlepšim osmehom i obećavam da ću to nekako, ikako da izdržim.
I zahvaljujem se na predivnoj pažnji.

I dok izlazim iz Gnezda shvatam konačno kako je očaravajuće biti žensko... a ono makar u trenucima kada mi život dozvoli i taj luksuz.





Monday, May 23, 2016

Bogovi, demoni i ostalo društvo


Post je objavljen zarad ličnih, i uvek sebičnih pobuda, a i da pozatvaram prozore na Mozili, i jednom kada ugrabim par dana po sat vremena odgledam i ovo.
Biće potrebno u budućim danima.




















Saturday, May 21, 2016

Biljke i planete


I to zato što je Sejdžam jedan od najboljih u svom polju.


Meni je važan.




Wednesday, May 18, 2016

Čičak


Ovako moja Baba Jaga drži predavanje:






Sunday, May 15, 2016

Mrav i susam


Kako promeniti zlu karmu od osobe koja u karmu ne veruje, jer veruje u multiverzum kao organizam, pa u sisteme multiverzuma...
I to podiže video na tjub u trenutku dok pregovara preko Skajpa sa nekim debilom kako da preuzme kanadsko tržište i zna da od toga nema ništa.
A sve to u nedeljno veče.

Sutra ponovo radim ujutru, pa idem u bolnicu.




Podsetnik


Pustim tako sama sebi post da mogu da pozatvaram beskrajni niz otvorenih prozora.








Saturday, May 7, 2016

Simbioza


Kako smo se Rista i ja sreli?
I kako je počela naša ljubav?

Nekako sve u brzini, razmišljam o tome dok jurcam kroz grad, kroz kišu, kroz izbore. Večito u ljubičastom duksu, sa rancem i jajima u jednom njegovom džepu.
Prva potopna kiša je počela u onu izbornu nedelju kada sam se našla kako vrtim po banjičkoj pijaci u potrazi za dežurnom veterinarskom inspekcijom.
Naravno da je trebalo da rade.
I naravno da nisu.
A i što bi?

Sledećeg utorka pronašla sam tu ženu, kasnije je ušao i čovek i jedući  nešto iz pekare počeli su da se ubeđuju da li su moja jaja, vrlo brižljivo spakovana u kesici, ehinokokus ili veliki metilj. Ona je bila za prvu opciju, on za metilja. Po njenoj priči ehinokokus može da poraste do veličine bebine glave u stomaku, a po njegovoj, neće, bre, ništa da mi se desi. Ionako si termički obradila tu džigericu.

Ali je nisam dovoljno tremički obradila. U tome je problem. I da sam je pojela sirovu parazita ne sme da bude u njoj, zar ne? On žvaće sledeće parče mini perece, pa počinje da uzdiše. Shvatio je da sam jedna od onih gnjavatora.
Nisam išla u mesaru da im ovo ili ono. Neću da se svađam za bezveze dok nemam dokaz. A procedura je da oni sada uđu u narečenu mesaru i uzmu uzorak za laboratoriju, pa će mi javiti kao... ne zna se kada.
To što je u pitanju goveđa džigerica i što je moglo da parazitima bude zaraženo to jedno parče, a ne beskrajno puno komada krava njima nije bitno.
Žena ipak uzima i moj uzorak. Hoće da mi uzme i kesicu sa jajima, ali jok ja. To mi je glavni dokazni materijal.

Pošto kapiraju da sam baš zaluđena da isteram na čistac da li će u meni da osvane moja glista zvana Rista ili kakvo drugo čudovište, daju mi ime profesora na parazitologiji Veterinarskog fakulteta. Da ga nađem i da gledamo pod mikroskopom. Drugim rečima, da idem i da davim njega.

I eto danima, jurišam okolo u pokušaju da pronađem gotovu i valjanu tinkturu od pelina, koja reševa ovaj problem. I nema. Da bi stvar bila crnja lokalne travarke stvarno ne znaju kako se ispravno i pravi ta tinktura ne bi li imala pravu potenciju.
I to je okidač.
Počinjem da kupujem alkohol i konačno počinjem svoju hemijsko-alhemijsku proceduru. Eto kako je Rista pozitivno uticao na mene ovih dana.

Uostalom, Mili slegne ramenima i prokomentariše u prolazu kako sam dosta smarala sa teoretisanjem i kako me je ovo nateralo da se pomerim u konkretnom i "biljni opus magnum" pravcu.

A i ona se zainteresovala za biljke, pošto samo spomen "velikog metilja" u njoj izaziva jezu. I dok pričamo o biljkama i jedemo pirinač sa svakojakim dodacima (a to je zato što je mama sada bogata, pa možemo da se bahatimo po eksluzivnom kineskom brlj lokalu u bloku 70), okreće se i pita šta ima od sosova.
Očito ništa, ali ja joj velikodušno nudim par mojih parazitskih jaja, koja strpljivo čuče u kesici u rancu.
Ali ne sve.

Ona prevrne očima, a ja u tom trenutku shvatam kako priča postaje zabavna i kako Rista, i njegova jaja, dadoše smisao ovim danima.

I posle mi se samo prosvetli da meni uopšte nije potreban lekar, već veterinar.

I ako je ova priča počela da vozi u smislu mog hemijsko-botaničkog širenja, zar ne bi mogla da mi donese i jedno lepo prijateljstvo pride? A ono makar zevanje u bolji mikroskop no što mi imamo?

A obaška, što mi je sa Ristom stvarno super.





Thursday, May 5, 2016

Vozim tešku kategoriju


Dok mi društvo u kontrasmeru prave retrogradni Mars, Merkur, Jupiter, Saturn, Uran i ostatak neba.

Ali vozim, ne stajem.