Pages

Monday, February 10, 2014

Retrogradni Merkur februar 2014.




Da se razumemo... Ovo nije standardni tekst o kvalitetima retrogradnog Merkura, jer za tu svrhu služi spinovanje istovetnih tekstova po celom Netu.
Ovde ćete moći da pročitate konkretne stvari.

Merkur je krenuo retrogradno 6. februara u 9:43 pm po Griniču i to sa 4-tog stepena Riba (tropska pozicija).
Ovaj retrogradni hod kroz Ribe i Vodoliju pokazaće nam kako da prođemo kroz "psihička zakrčenja" u kolektivnoj svesti i dati nam poslednji pogled unazad kako bi konačno raščistili kako da aktiviramo energiju i prevaziđemo nešto što se poodavno otrglo kontroli. Sada konačno vidimo zašto je nešto nama važno moralo da se završi, a nije; i kako da to konačno presečemo.

Sada konačno dobijamo jasan uvid vezan za naše stare motive, stare izdaje, stare tuge i stare greške. Neki od nas, sa odgovarajućim natalnim pozicijama planeta, imaće flešbekove starih scena i to baš zato što je Merkur tako blizu Neptunu. A Neptun već skoro 20 godina pravi septilni aspekt sa Plutonom, aktivirajući "sulude" situacije i izbore. I praviće ga još par godina.
(Lepo sam rekla da ovo nije tip spinovanog teksta.)
Elem, zato je ova retrogradacija važna ne samo u sledećim nedeljama, već i u sledećim mesecima, vezujući se za retrogradni Mars i kardinalni krst koji nas tek čeka sa velikim udarom 23. aprila (aspekt je "radan" već od sredine marta).

A zato što je upravo Neptun bio na ovoj poziciji od februara 2006. do januara 2007. godine (kakav čudesan period, makar u mom životu) konačno ćemo dobiti odgovore zašto se desilo to što se desilo. A neki od nas će u sećanje dovesti period od marta 2000. do marta 2003. i od septembra 2003. do decembra 2004. kada je Uran zauzimao ove stepene pozicije.
Neki će videti šta ih je zadržavalo sve ove godine i odlučiće da se konačno pokrenu napred. Neki drugi će reći zbogom i zauvek se udaljiti od stvari, događaja i ljudi. Obratite pažnju na prisećanja, na povratke, nove uvide u vašu glanc novu emotivnu inteligenciju koju ste tako nežno gajili od juna prošle godine. U srcu ćete znati šta je istina i to će prebrisati sva prethodna zamagljenja. 

Onaj prethodni oktobarsko-novembarski retro Merkur je zbog serije septilnih pozicija sa Plutonom i Neptunom dao bljeskove budućnosti i ovaj februarski, sa prethodnim osvrtom na zimski period, nastavlja taj trend. Suštinski taj septilni aspekt doneće nam konfrontaciju sa mnogim životnim izborima i promenama i/ili ćemo konačno razumeti zbog čega smo kreirali ovo sa čim se sada nosimo.

Zvuči poetski i generalno bezvezno, ali ovo je aspekt o tome koliko se osećamo "značajnim u odnosima sa drugim ljudima" i otvorićemo se za nove načine kako da slušamo svoj unutrašnji glas i kako da razumemo ljudske potrebe. Kao neka vrsta psihološkog mosta pokazaće nam se ono što je bilo, što će biti i ono što nikada nije moglo da bude. Iako će nam za to biti potrebne nedelje.
Hvatajte znake, signale, informacije i razumevanje za ono što dolazi kroz osećanja i introspekciju jer će to upravo otvoriti novu životnu fazu u 2015.

I zato ovo jeste, uzimajući sve ostale planetarne aspekte koji su u igri, izuzetno važan period. A pošto aspekti uključuju Mesec, Merkur, Veneru, Mars, Jupiter, Saturn, Neptun i Pluton, skoro svi znaci i sve planete će vrlo dramatično proći kroz ovaj period koji odvaja prošlost i budućnost. No kuća ili kuće u koje vam ulazi sazvežđe Riba biće centralno za redefinisanje, istraživanje, isprobavanje i ponavljanje.

Očekujte poprilično teške uvide, povratke, revizije i nova razumevanja, a koja će vas naterati da donesete nov set odluka koji će odlučiti pravac vaše budućnosti. Ove zone su otprilike između 19.-23. Škorpije, 10.-14.Jarca, 1.-5.Riba, 23.-27.Ovna, 15.-19.Blizanaca, 6.-10.Lava i 28.Device-2.Vage. Ako imate planete ili uglove kuća u ovim zonama, to se sigurno odnosi na vas.
Naravno, da će brzo kretanje Meseca aktivirati ove zone, te ćete imati osećaj da odjednom plutate u moru ludila ili potpuno besmislenih situacija, ali ovaj retro Merkur će nam dati mnoge znake i signale o tome šta će se dešavati u kućama kojima on vlada od početka marta do početka juna 2014.

Inferiorna konjunkcija se dešava 15. i 16. februara na 28.Vodolije, tačno na onom, stepenu gde se Jupiter stacionirao retrogradno u 2009. A ovo pokazuje nova razumevanja zašto smo bili oslobođeni (baš tako, hvala Bogu, kad se samo setim...) ili zarobljeni od juna 2009. do januara 2010. i kako se to odnosi na našu sadašnju situaciju.

Te, sve u svemu, počinjemo period jako važnih odluka i životnih izbora vezanih za aspektne strukture između Meseca, Marsa i Jupitera. I zato treba da se radujemo nekim starim stvarima koje ponovo izviruju ili se vraćaju iz sećanja. Biće tu grbavih puteva i čeličnih oštrica, ali sada kada jasno znamo šta smo i ko smo - preživećemo. Takođe, osetićemo se povezanim sa drugim ljudima sličnih ideja, neki prijatelji će se vratiti u naše živote, neki duhovi prošlosti će konačno dobiti oproštaj i blagoslov, i jedno ljudsko pozdravljanje za poslednji put.

Dok je prošli retro Merkur bio u stilu početka ili blagoslovenog preporoda, ovaj je više u "pusti i pusti Boga da radi". Treba da se spremimo za potpunu mobilizaciju naših moći krajem februara, a koja će odrediti kako će se "veliki lom" u aprilu odvijati u našim životima. Pogledajte nove ciljeve, ambicije i prijateljstva iz januara, pošto će se to pokazati kao važno u martu.
Ostanimo otvoreni do sredine februara za veće mentalne vizije, za simbolične forme koje već najavljuju, i ovaj period će nam pomoći da proradimo, probamo ili istražimo potencijalne budućnosti. Biće to vrlo intenzivno vreme koje neće imati mnogo smisla (a i ne mora da ga ima). Značajno je, jer je prošlost već izbačena, a budućnost se još uvek ne ukazuje. Ili makar ne jasno.

No, stvari se menjaju početkom marta.



No comments:

Post a Comment