Prepodne
Za konusnog sneška nabacivati sneg, te ga utabavati kako se zna i ume.
Za okruglastog sneška uzeti dobru, čvrstu grudvu, te je u početku lagano valjati nogom dok malo ne poraste, a tek posle se sagnuti i valjati do potrebne veličine.
Ne preporučuje se sneško iz 3 dela, jer se lako da srušiti.
Kakav god da sneško jeste, najbitnije je da se osmehuje.
Popodne
300 g brašna
½ kašičice soli
180 g putera
200 g šećera
1 ulupano jaje
60 g čokolade za kuvanje
prehrambene boje (ali to se ne preporučuje)
Dobro izmešati so i brašno. Šećer mutiti duže (i koliko treba) sa puterom dok se ne dobije lep i mekan krem, pa u njega dodati ulupano jaje.
Dobro i polako izmešati krem sa brašnom.
Testo podeliti na 3 dela.
U prvi deo dodati otopljenu čokoladu. Drugi ostaviti kakav jeste, a u treći dodati prehrambenu boju. Mada, ruku na srce, i taj bi trebalo ostaviti bez ikakvog dodavanja.
Ostaviti u frižideru 15 minuta.
Kada se testo „odmorilo“ svaku lopticu razvući oklagijom na debljinu oko 5-6 mm (ovde strogo koristiti lupu, lenjire, vinkl i šta god vam je pod rukom).
Modlicama, čašicama, dečijim rukama i idejama praviti kolačiće.
Peći u podmazanom plehu 10 minuta na 180 C, a za one sa iskustvom i sa manje želje da peru, peći u plehu, ali na hartiji za pečenje.
Unatoč očekivanjima - ukus je savršen, iako apsolutno nezdrav.
Uveče
Ostaviti majku na miru da gleda kroz prozor i sluša Ninu Simon.
Objavio yzse u 17. februar 2009 15:46:11 | 7 komentara
Palacinke je jednostavnije napraviti, ali ja sam za sladoled...
Objavio hot in d siti (Neregistrovan) u 17. februar 2009 16:31:49
Sve ovo da bi napokon mogla sa slusas Ninu Simon??? Ajme meni... Kad se mora... Jos je rano da se pojavi neko momce i za valjanje u snegu i za slatke radosti... :)
Objavio Omu u 17. februar 2009 16:42:55
jes vala kad ce neko momce u oti sneg?
Objavio Anoniman (Neregistrovan) u 17. februar 2009 17:02:49
Sve u svoje vreme... govorila stara majka :)
Nego, kad će neko proleće u oti sneg?
To meni mira ne da...
Objavio yzse u 18. februar 2009 10:49:29
heh!
Dobra ti ova receptura za sneška, samo ne reče kako da mu naprave osmeh?
Objavio kojak u 18. februar 2009 11:02:16
To prolece ni meni mira ne da.:)
Objavio Lanna u 18. februar 2009 11:18:35
Jao osmeh... Ima bezbolna varijanta sa grančicama, a ima i profi kad ukrademo par dugmića... Snalazimo se :)
Objavio yzse u 18. februar 2009 14:10:04
Tuesday, February 17, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment