Pages

Tuesday, June 30, 2009

The Thunder - Perfect Mind

Prvi svemir sam ostavila u garaži i to dok sam lakirala police.

Samo sam pomislila na foton. Tek tako, palo mi je na pamet. Zasvetlelo je i sledećih sedam sekundi gledala sam početnu transmutaciju helijuma i vodonika.

A onda sam ga pustila da se širi dalje.

Sledeći sam ostavila ispred muzeja. Zapravo, bacili smo ga sa krova i kako je udario o podlogu tako se rasprsnuo i dobio na ubrzanju.
Ne znam zašto, ali taj ima nešto posebno.

Treći smo Mili i ja stvorile zajedno po njenoj želji. Taj je specijalno i samo za nju izveo svih deset vrsta Platonovih kretanja pre no što se skotrljao niz bulevar pravo ka Gazeli. I tu negde, u nekom udubljenju nastavio je da se širi.

Onda sam prestala.


Big G kaže da je vrlo teško, ne nemoguće, ali zaista vrlo teško shvatiti tu vrstu kretanja. Kao kada bih zamislila prodor hiperboličkog paraboloida kroz ravan. Kuda ide? Kako se diferenciraju jednačine? Na šta se svodi?

Jedino što možeš jeste da meriš vreme tokom prodora i da na osnovu toga rekonstruišeš oblik. Ali, koje vreme? To je suštinski problem. I nije pitanje da li se, već kako se u tom slučaju deformiše vreme?

A u stvari Rimanova geometrija je jedina nesporna u celoj priči i to baš zbog svoje multidimenzionalnosti. Ona euklidska važi samo na ekstremno malim prostorima. Zanemarljivim.


I Big G kaže....
Ali koliko, kako?
I zašto?


Od momenta, od onog trenutka kada je eksplodirala sijalica sa sve kuglom ispred mene znala sam da se trenutak približava. I znala sam da...

Dešavalo se to i ranije, kada sam bila dete poprilično često, ali sada je to bio znak.

Zato sam počela da učim, da se disciplinujem, da spremam i telo i um.

Svako jutro balansirala sam na gredi gore u šumi i pretrčavala brvna. Vežbala satima usporene pokrete, fokus, ravnotežu. Da ne zgazim divlje jagode, da ne uplašim gavrana ili vevericu... Kljukala se svim varijantama B vitamina, kombinovala... Molila se.

I počela sam da shvatam...

Durga mora da ima i oružje i tigra. A ovo je bio tigar.


I ako pomislim da je tamo negde, koliko parseka je daleko? A šta ako se dešava preklapanje?

Da li je u pitanju fazni pomeraj? Mora da jeste.
A onda sa druge strane talas u evanescent modu nema fazni pomeraj. I šta sada?

I samo pomislim da u tom paralelnom svetu...

Ne, Big G tvrdi da gravitoni zapravo ni ne postoje, da je sve to samo projekcija slabe elektromagnetne sile. I ako sam do sada bila ubeđena da postoje četiri glavne sile u svemiru, od čega slaba i jaka nuklearna mogu da se smatraju i elektromagnetnom pod određenim uslovima, odavno je vreme da to mišljenje promenim.

I ako ti talasi premaše drugu kosmičku brzinu tada se logično dešava tuneliranje. Prodor kroz dimenzije.

Ne, neću da verujem, hoću da mi pokažeš, pomislila sam.

I pokazao mi je.



Objavio yzse u 30. jun 2009 20:51:08 | 4 komentara




Interesantno!
Objavio Morticia u 2. jul 2009 22:17:20

Razjasniću, čim me se okane ovaj "krmeći" grip... Ako me se okane :)
Objavio yzse u 4. jul 2009 9:58:24

Hvala Ti za Tvoj komentar na mom blogu,shvatio sam da ne treba ni kao ilustrativne primere pominjem stvari koje nisu u direktnoj vezi sa temom jer to može usmeriti diskusiju u potpuno neočekivanom pravcu.Pošto nemam iskustva sa blogovima Tvoj komentar mi je pomogao.Može sve da se reši i normalnim ljudskim razgovorom i savetom.
Objavio julijanimperator u 8. jul 2009 1:58:03

Sve je u redu. Tvoje je bilo da pokušaš, moje je bilo da odbranim... sopstveno prezime.
I ti bi uradio isto na mom mestu. Zar ne? :)
Objavio yzse u 8. jul 2009 14:58:22

Thursday, June 18, 2009

Jonizujuća plazma

…She's slippy
your're sliding down
she'll be there
when you hit the ground

U stvari, konačno sam shvatila šta ja to želim.

I vrlo je prosto... crna majica Mileta Kitića. Spreda ima s leve strane (bliže srcu normalno) ispisano sitnim zlatnim slovima “Mile Kitić”, a preko celih leđa (opet zlatnom bojom) nacrtana je kruna i ispod nje piše “kralj”.

Johnny take a dive
with your sister in the rain
let her talk about the things
you can't explain
to touch is to heal
to hurt is to steal
if you want to kiss the sky
better learn how to kneel


...on your knees boy!


Istina majica mi je velika, ali ionako nameravam samo da spavam u njoj.
…Da sanjam Mileta.


She's the wave
she turns the tide
she sees the man inside the child


Te stoga otvaram tender.
I to potpuno transparentan.
Majica mora biti moja.
Kraljevstvo za konja, pardon za san.


We move through miracle days
spirit moves in mysterious ways
she woves with it
she woves with it
lift my days and light up my nights


Ovo ispod?
Ah…Mile peva, a ja igram na koncertu.

Uobičajena stvar…



Objavio yzse u 18. jun 2009 18:15:39 | 3 komentara


Mile Kitic peva hitic. :D
Objavio Lanna u 18. jun 2009 20:57:06

Jaci nego ikad!
Objavio C.N. (Neregistrovan) u 18. jun 2009 21:27:19

Lanči?
A nisi htela da idemo na koncert. I nisi htela da se pojavimo u skraćenim majicama i šljokicama, i da igramo na Plavu ciganku i Kraljicu trotoara?
Nisi, a?
I sad ti je žao. I ako, i treba.
Sledeći put idem sama. Pa ti plači... :)
Objavio yzse u 19. jun 2009 15:37:26

Saturday, June 13, 2009

Jai Mangalam



Objavio yzse u 13. jun 2009 10:04:59 | 6 komentara




Ovim su, dakle, odleteli postovi, kao sto je najavljeno kod slagirane...
Objavio PVOmu (Neregistrovan) u 13. jun 2009 12:53:26

Tamo imaš link ka novom blogu. Za sada se iugravam, i taman sutra nameravam da pustim i prve narodnjake. Serbian dernek, I might say...
Imam rss feed sa Vrapcem i već mi je komentarisao, i to opušteno na srpskom.
Ovo je samo najava novog, od prekjuče mi važi nov Marsov povratak i pored (svetskog) ratovanja iz svake karte me pozdravi i par malih očiju. Moram dobro da se spremim :)
I nemoj tako da nazivaš Šlag. Ona jeste divna i savesna devojka, a Serbian men should learn some manners... :)
Nego Omu, upao si u savršenom trenutku. Davno si na nekom blogu ostavio svoj komentar sa linkom u vezi teorija nastanka svemira. Da li se sećaš tog linka i da li ti ne bi bio problem da mi ga iskopiraš, molim te?
Treba da uradim intervju sa čovekom koji bukvalno obara emisiju gama radijacije gde god da se pojavi, izigrava neku vrstu transformatora. I do sada niko pojma nije imao zašto se talasi zapravo pojačavaju sa udaljenošću dok se nisam setila Marjanovića (http://users.beotel.net/~gmarjanovic/index.html). A on upravo tvrdi da je Tesla to definisao pre (samo) 100 godina i to u sklopu teorije bežičnog prenosa energije (http://users.beotel.net/~gmarjanovic/NikolaTesla_150.pdf).
Ovo bi mogla da bude velika stvar jer se u Americi vrte u krug sa merenjima već 15 godina po univerzitetima i niko ne ume da objasni zašto. Pazi, taj čovek, na primer, ispravlja koštane deformitete, a niko ne zna kako... Do sada... I have to show him that Serbian mothers know everything. : 0
I zato mi i treba taj link. Moram da se obezbedim sa svih strana :)
Ako sve bude ok, objaviću sve to. Ima tu sjajnog materjala za "novu" medicinu.
Trust me ;)
Objavio yzse u 13. jun 2009 20:46:16

Au, link, hm, ovaj, ne secam se o cemu se radi... sem ako nije nesto o teoriji upletavanja, entanglement theory... Vrtlozna igra reci sa slagom je samo igra reci. Po njoj ja nisam "man", prema tome... ;)
A s obzirom da je meni potrebna terapija kostanih deformiteta... i da nisam zatucani medicinar koji ne veruje homeopatiji, nego prvo covek, pa tek onda naucnik pa tek onda lekar... pratim te i dalje ;) (link sam video tamo jos onda)
Objavio Somu, man-ners... (Neregistrovan) u 14. jun 2009 1:25:48

Ok, ako se u međuvremenu setiš ičega, molim te šalji mi link. Imam još desetak dana da iščitam sve... i braću Markesa i Borkesa, i da uvežbam "Ciganin sam al' najlepši" od Ljube Aličića u salsa ritmu.
I teorija upletavanja će da radi... Kraguj leti nad Serbijom a Durga je u sedlu, again :)
Pustiću na glavni blog (čim stignem) šaolin sistem vežbi koji ja radim, sigurno će ti pomoći. Ima ta "metoda mišićne promene", jako je lagano, a savršeno funkcioniše.
I Omu, nemoj da se pravdaš. Pa znaš i sam da te svi volimo. Ako nam najaviš kad dolaziš ovde moći ćemo da se organizujemo i da ti odigramo splet narodnih igara već kod naplatne rampe na Bubanj potoku, sa sve pogačom i pečenjem... KUD Mojblog, kako bi to dobro izgledalo ;)

E, da... priči nikad kraja, pogotovo ovde u hladu razarača i presretača...
Lookni der na ovo
http://www.youtube.com/watch?v=ne-I7JTXCbo&feature=related
Premijera je bila zimus u Londonu na jednoj med. konferenciji. I naravno kako to uvek biva u jednom delu filma pljuju se Srbi (u kontekstu Kosova). Moja prijateljica i mentor, prisutna na konferenciji, ispričala mi je šta je tada uradila srpska mišica okružena mačkama.
Suština je u elektromagnetnim talasima i frekvencijama, i to jeste bliska budućnost medicine, ali... ALI... ima i dalje.
Ta priča se svodi na ono standardno, eksergija i anergija, imaš gubitke prilikom provođenja, održavanje termodinamike sistema i tralala...
Međutim, doktor koji u Beograd stiže preko Patagonije, Bangkoka, Vinkovaca i Stalaća radi sa talasnim dužinama koji su izvan opsega standardnih hercijanskih EM talasa. I tačno se dešava ta "prava kondukcija", gubici su zanemarljivi, ako ih i ima svode se na anihilaciju elektrona. Ovo je talas koji prodire kroz olovni zid od 8m, nema skretanja, nema gubitaka.
Na kraju, ne mogu da verujem da je toliko glupo. Pa, sanjam godinama isti san u nastavcima gde se koristi nov energetski sistem i nikako da provalim o čemu se radi... Do sada. A Tesla je znao.
I to je opet, i opet, i opet ona ista stara boljka. Ako samo uspem da nateram 5 lekara različitih specijalnosti i 5 inženjera da sarađuju da li mogu da pogrešim?
Za početak, treba da spojim po jednog od svake struke.
Ne ostaje mi ništa drugo do da zakopčam jelek, stanem ispred, pokažem doktoru i njegovoj ekipi dijagrame i kažem "mac, mac...".
Posle ću da mu otpevam Ljubinu pesmu... ili je možda bolje da uvežbam neku Breninu?
Nisam pametna.
Objavio yzse u 14. jun 2009 13:53:33

Matter is compressed energy (ja to pricam...), and information is pattern of energy (to je rekao?). A sto se tice KUD-a, pokvarila si mi iznenadjenje, no dobro... Pustam te da radis, ako treba jos nesto sem moralne podrske, a ne podrazumeva prisecanje na davnasnje linkove :p , trazi :)
Objavio Omu (Neregistrovan) u 14. jun 2009 19:04:46

Pa pazi i ima :)
Nađi mi neku ljutu profesionalku da mi skine crnu magiju.
Sinoć su pravili igranku gore u ulici i čak sam i pozvana. A ja koja želim da igram, koja plačem da igram, otvorim orman, pogledam haljinu, zatvorim orman i nastavim da radim Lorencove transformacije. Garant mi je neko bajao.
Svaka se škola plaća :)
Otišla sam, čim dobijem nešto konkretno objaviću. Verovatno i ovde i tamo.
Članica ansambla KUD koji Mojblogoji
Objavio yzse u 15. jun 2009 14:19:57

Friday, June 5, 2009

1. Uvod u alhemiju

Za razliku od astrologije ili nekih drugih mističnih ili okultnih nauka, kako se uobičajeno danas nazivaju, alhemija vrlo uspešno i dalje izaziva podozrenje. Da, astrologija može da se nauči, mada bi iskusni astrolozi ispravili ovu tvrdnju rečima da može da se uči, ali teško ikada i nauči, popularna je i rasprostranjena. Ali, šta je sa alhemijom? Koliko osoba poznajete u svom okruženju - a da znate da se bave alhemijom? Koliko njih eksperimentiše u tajnim laboratorijama u potrazi za Kamenom filozofa? Koliko ste knjiga pročitali, a da se odnose na ovu oblast?
Vremena jesu teška i svi smo mi u manjoj ili većoj meri zapravo alhemičari. Ali, da li ste se ikada zapitali kako je sve počelo?


Put saznanja

U ona davna vremena nauka je bila jedna. Svako pitanje, svaka želja za razotkrivanjem tajni života mogla je da stane u jedan ljudski um. I još važnije, nauka i duhovnost su bili isto. Filozofi su se bavili različitim oblastima, koje su mogle da se tiču i državnog uređenja i gramatike i ustrojstva kosmosa. Umetnici su proučavali matematiku i vojnu strategiju. Tek početkom 18. veka dolazi do jasnog razgraničenja među ovim naukama. Nauka se ubrzano razvija, zvanične religije nerado ili nikako priznaju fizičke zakonitosti, a nekih stotinu godina kasnije ni filozofija više nije u stanju da sustigne zahuktalu tehnološku eru.
I tada se naravno dešava obrt. Fizika se vraća metafizici. Završetkom njutnovske ere i početkom ajnštajnovske otvaraju se nove oblasti saznanja. Fizika se ponovo stapa sa hemijom, a fizičari postaju filozofi i medicinari, novi inženjeri stvarnosti. Jedan ciklus je završen. I počinje sledeći... Kosmologija nas, kao nova verzija alhemije, zapravo vraća korenima, gde ponovo sagledavamo ¨stare¨ religiozne istine u novom svetlu.

Međutim, da pogledamo šta je to poslužilo kao alhemičarska baza. Jedan od ¨modernijih¨ mitova kaže da je grob Hermesa Trisgemistusa pronašao Aleksandar Makedonski u nekoj pećini Egipta. Hermes Trisgemistus (trostruko veliki), kako su ga nazvali Grci, bio je čuveni egipatski kralj-sveštenik negde oko 1900. p.n.e. izuzetno poštovan i slavljen zbog svoje mudrosti i upućenosti u prirodne nauke, čak se smatralo da je i ¨izmislio¨ alhemijsku umetnost. Na žalost, i kako to najčešće biva, samo nekoliko pisanih fragmenata je ostalo sačuvano posle uništenja od strane imperatora Dioklecijana u 3. veku.
Navodno, prilikom otkrivanja groba pronađena je među Hermesovim rukama ¨Smaragdna tabla¨ (Tabula Smaragdina). Upućeni tvrde da su osnovna načela ovog čuvenog vladara bila ispisana feničanskim pismom. U pitanju je praktično najstariji fragment alhemijskog teksta. A radi se o učenju o jedinstvu materije i istini da su sve forme manifestacija jednog korena, ili duha (Etra).
Da li su Hermesova učenja pronašla put do Kine, da li su stigla odande ili je u pitanju sinhronicitet ljudskog duha, tek ostalo je zvanično zabeleženo da je Čang Tao-Ling, rođen 35. god. naše ere posvetio svoj život učenju i meditaciji, odbijajući sve ponude da služi državi. Proučavao je alhemiju, vrline čistoće duha i mentalne apstrakcije. Iz ruku Lao Cu-a ¨natprirodno¨ je dobio mističnu raspravu – tekst i sledeći ga bio vrlo uspešan u potrazi za Eliksirom života.
Godine 296. naše ere, iako je postojala sveopšta potreba za naukom, Dioklecijan je naredio da se spale sve egipatske knjige u vezi alhemije i drugih okultnih nauka i tako skoro uspešno uklonio dokazne materjale načinjene do tada. Međutim, seme duha je ipak preživelo.
Stotinak godina kasnije Zosimus Panopolit je već pisao o transformaciji zlata i srebra, a u 5. veku rimljanin Morenius stigao je u Aleksandriju u potrazi za Adfarom, usamljenim tragaocem za istinom čija se slava pronela celim carstvom. Morenius je uspeo da zadobije poverenje i postane njegov učenik. Mnogo kasnije napisao je Adfarova učenja kroz formu rasprave. U istom ovom dobu ostalo je i sećanje na Kedrenusa, magičara koji je praktikovao i alhemiju.
Što se Istoka tiče, u 8. veku javljaju se Geberovi tekstovi. Njegovo pravo ime je bilo Abu Musa Džafar – Al Sofi (Mudar čovek) i bio je rođen u Mespotamiji. Među upućenima smatra se za najvećeg posle Hermesa. Pretpostavlja se da je napisao oko 500 tekstova, od kojih je do danas sačuvano samo tri. Zahvaljujući upravo njemu po prvi put je pomenut srebro-nitrat i crveni oksid žive. Geberov stil pisanja se često odlikuje misterioznošću, mada njegovi sledbenici tvrde da je bio izuzetno precizan i pronicljiv.
Poznati su takođe i Džabir i Rasis koji je ostao upamćen po praktičnoj primeni transmutacije osnovnih metala u zlato. Deseti vek naše ere iznedrio je i dva velikana, Al Farabija, čuvenog po svom obrazovanju, i naravno, velikog Avicene (Abu Cina), upamćenog i kao vrhunskog lekara i farmaceuta onog doba. A zatim je zapadni svet preuzeo alhemičarsku baklju i proneo njenu slavu dalje kroz vekove...


Osnovna načela učenja

Bez obzira na sve kvalitete koje su potonji alhemičari, ili tragaoci kako im je više odgovaralo da ih zovu, imali – jedno se znalo, Hermes Trisgemistus je najveći. Bio i ostao.
Interesantna je i činjenica da su se alhemičari, kao i astrolozi, vekovima pozivali na Boga, Isusa Hrista i... Hermesa Trisgemistusa kada su želeli da svojim rečima ili eksperimentima daju težinu.
U skorije doba (1545. god.), poznato je da je zvanično objavljen latinski prevod teksta sa nadnaslovom: ¨Summa Perfectionis¨ i glavnim naslovom ¨Smaragdna tabla Hermesa trostruko velikog u vezi hemije. Prevodilac nepoznat.
A zatim slede rečenice koje su i osnova astrologije, i ako želite i kosmologije. ¨Ono što je dole isto je onom što je gore, a ono što je gore istovetno je onom dole zbog ispunjenja čudesnosti jedne stvari¨.
Nema tu pomena o dejstvu gravitacije, na šta se često u raspravama pozivaju neki astrolozi i naravno, gube bitku jer im nije jasan zakon o dejstvu masa. Ili, kako je skoro u jednom intervjuu čuveni astrolog Robert Hend istakao: ¨Proces koji se dešava u planetama i zvezdama i njihove interakcije je isti onaj proces koji se dešava u svakom od nas.¨

¨Sve stvari su nastale iz jedne (Jednog) i posredovanjem Jednog.¨
¨I ova stvar je duhovna moć svih moći, i zbog toga prevazilazi sve stvari i sve ih prožima.¨

Svaki atom našeg tela, svaki delić naših ćelija izgrađen je od materjala nekadašnjih zvezda. Gvožđe koje u ljudskom telu služi za prenos kiseonika u ćelije, moralo je da prođe beskrajne transmutacije od helijuma i vodonika. A šta tek reći za ¨teže¨ elemente?
Razmislite na časak kako ste vi, vaše telo i duša, zapravo sam kosmos – red iz haosa. A samo ovo saznanje zapravo i jeste transformacija svesti – pravi alhemičarski poduhvat.

Alhemija je kao i ostale mističke škole ili nauke, nastala iz kulta Sunca. U pitanju je ¨veliko unutrašnje, centralno Sunce¨ Pod ¨Suncem¨ se smatra Apsolutom, božanskom solarnom svešću. A ¨rad¨ Sunca je predstavljen Okom Ra – okom božanskog proviđenja, solarnim simbolom.
Terminološki reč ¨alhemija¨ nastala je iz arapskog predloga ¨al¨ i reči ¨Khem¨ što znači Egipat. Naravno da i oko ovog pitanja postoji više tumačenja, a jedno od njih je i da je reč alhemija nastala od reči ¨kheimen¨ - crni prah, vrlo popularnog termina u aleksandrijskim okultnim školama. Sledeće, na primer, kaže da je srednjevekovna reč ¨alchymia¨ zapravo nastala od kineskih reči ¨kiem yak¨ u značenju ¨zlatni eliksir¨.

Iako je danas ustaljeno mišljenje da je alhemija zapravo davno napuštena nauka koja se bavila pretvaranjem metala u zlato, istina je vrlo daleko od toga. To je nauka Bića, buđenja i transformacije unutrašnje vatre, bazirana na vrednostima neprolaznog. Da je imala samo materjalne vrednosti nikada se veliki umovi kroz istoriju ne bi bavili njome.
Ona uči principe regeneracije, transformacije i uskrsnuća, zakone kreacije, one koji će tragaoca dovesti do unutrašnjeg sagledavanja, do transmutacije sopstva u višu ravan.


Portret alhemičara

Bez obzira da li stiže sa istoka ili zapada alhemičar mora da ispunjava određene uslove. Iako je tokom istorije zabeležen samo mali procenat žena alhemičara, mada se istovetna statistika može primeniti i na ostale nauke, ne postoji nikakva zabrana da se i one bave istraživanjem. I u tome čak budu i vrlo uspešne. A primer za to su i Marija Propovednica i Perenela Flamel, žena, sadrug i ravnopravni partner Nikolasa Flamela.
Štaviše, zadatak alhemičara i jeste da sebi pronađe adekvatnog partnera suprotnog pola jer se tada određene faze procesa skraćuju. Međutim, naglasak je na ¨adekvatnom partneru¨. Ne može svako da prati i razume život alhemičara. I retki su oni, kao što je bio Flamel, da imaju i tu sreću. Uzajamna ljubav i privrženost, visoke moralne norme i iznad svega posvećenost zajedničkom cilju čine savršenu projekciju božanskog kvaliteta unutar jednog para.
Pošto nalaženje partnera, međutim, uopšte nije lak zadatak, alhemičar u nemogućnosti da ga ispuni dalje nastavlja sam.
On/ona treba da pored inteligencije poseduju i posvećenost različitim prirodnim naukama, pored naravno, okultnih. Podrazumeva se da jedan alhemičar odlično poznaje astrologiju (i astronomiju), minerologiju, metalurgiju, medicinu, kao i farmakologiju; da ima dar komunikacije, to jest da lako vlada stranim jezicima, ali i da je pod obavezno, skromna i povučena osoba.
U natalnoj karti treba da se pokažu značajniji aspekti između Sunca, Merkura, Saturna i Plutona. Mesec, iako nema funkciju prilikom izvođenja konkretnih eksperimenata, treba da bude smešten u Škorpiji, krajnjim stepenima Ovna ili početnim Bika. Pri čemu i neke fiksne zvezde imaju odlučujuću funkciju.
Sve ovo konkretno znači da jedan alhemičar poseduje saturnovsku izdržljivost, strpljenje i sklonost ka usamljenosti, predanost božanskom duhu kroz aspekt sa Suncem, merkurijansku posvećenost nauci i razmeni informacija, plutonsku težnju ka transformaciji i odsustvo straha pred nepoznatim, kao i pronicljivu i ka jednom cilju usmerenu dušu. A to je - konačno oslobođenje duha unutar tela.

Tuesday, June 2, 2009

Trenutak istine

Ovaj blog je prebačen, sređen i proširen sa mojblog.rs servera gde je bio aktivan od februara 2008.

Zbog ličnih razloga to mesto više nije bilo... iskreno.



U toku je i sređivanje bloga na engleskom jeziku (Place where lady hawk meets polar wolf – shaman diaries) gde će neki tekstovi biti bukvalan prevod već objavljenih tekstova iz časopisa "Astrologos".

Kažem neki, ne svi.

Ostali će biti samo i jedino objavljeni na engleskom, iz toliko jednostavnog razloga kao što je uvežbavanje književnog stila... Ali trudiću se da budu interesantni.

Takođe, moram da se izvinim na loše prebačenim komentarima sa prethodnog bloga. Za sada na ovom serveru ne postoji inteligentniji sistem za importovanje.
Međutim, komentari su ostali neizmenjeni, čak i oni koji mi ne idu u korist, pogotovo oni.