Pages

Saturday, January 22, 2011

Novi ciklus - Jupiter u Ovnu

Danas u 5:11 pm po griničkom vremenu Jupiter ulazi u sazvežđe Ovna.

Za sada se nalazi na 30 stepeni Riba.
Na vrlo čudan način Uran i Jupiter su aktivirali ovaj stepen proteklih 9 meseci. Uran je tu boravio u maju 2010., a Jupi od maja do prvih dana juna. Bilo je to buđenje.
Sećate li se čime ste se zaokupljeno bavili tih dana?

Uran se retrogradno kretao ovim stepenom od sredine avgusta do sredine septembra (i mene glava zaboli kad se setim šta sve uradih tada) ispunjavajući snove, ali u isto vreme dajući im notu prizemnosti, notu realnosti.
Da, to je bilo "to", ali po koju cenu?

Sada Jupiter ponovo prelazi isti stepen, maše mu zbogom od popodne pa sledećih 12 godina. I sada je idealno vreme da se završi i stavi tačka na sve staro, sve ono što treba da se razreši, raspravi, oprosti, sahrani i da mu se da poslednji parastos. Gotovo, finito.

I možda vam se sve čini vrlo bliskim nekim tamo davnim godinama kao što su 1998. ili 1999. i jeste u pravu. I možda se pred vama pojavljuju situacije i osobe iz tog doba, ali samo na kratko. Novi ciklus počinje upravo sada.

Ovaj početak biće napunjen energijom kada Uran napravi svoj poslednji korak u Ribama između februara i marta. Tada će na istom mestu doživeti i konjunkciju sa Merkurom, što će mnogima doneti "u glavu mi pamet ućeraste" trenutke prosvetljenja. Ove ideje biće oživljene Suncem 20. marta, aktivirane Marsom prvih dana aprila i materjalizovane Venerom unutar sopstva 20. aprila.

U martu 2009. na istim ovim stepenima desila se konjunkcija Marsa i Venere u toku njenog retrogradnog hoda. O kad se samo setim kako sam kukala i kako mi je promaja duvala kroz srce. Skoro dve godine kasnije kristalno mi je jasno da je to u stvari bila najbolja stvar koja je mogla da se desi. Neko tamo gore, neke energije tamo gore sačuvale su me. Istina na vrlo surov i sirov način, ali i vrlo efikasan i izgleda za mene idealan u tom trenutku.

U svojoj "Astrološkoj mandali" Radjar 30. stepen Riba definiše kao samo-transformišuću sposobnost da se iz mentalne slike stvori konkretna forma. Dakle, da se materjalizuje san o sopstvu.

Izvolte.
Imate vremena danas do 5:11 popodne da lepo i valjano smislite kakav to idealan život želite i da ga ostvarite.

Pažnja (u stvari dve pažnje... ovaj tri pažnje):

-ne ono što ne želite, već ono što želite (samo u afirmativnoj formi)

-nemate pravo da želite u svojim snovima bilo šta što je vezano za realne ljude u vašem okruženju.

Ako želite idealnog partnera, ne smete od na primer postojećeg ili nekog potencijalnog izvoljevati osobine koje on ne poseduje.
U prevodu: hoćeš romantičnog i pažljivog muškarca, a ovaj koji se vrti oko tebe je sirovina. Tada zamisli idealnog i čekaj da se takav pojavi. Od sirovine nema hasne, a što je najvažnije mentalnim (i energetskim) uticajem na bilo kog drugog sebi se stvara jako ružna karma ili što bi obični ljudi lepo rekli - to je crna magija, a magijanje je zabranjen sport.

-deci smete da poželite samo zdravlje i sreću, i to dok su maloletna (sve ostalo se opet tretira kao magijanje). Pustite ih da sami kreiraju sopstvene živote.


No... smišljajte i sanjajte u ovo snežno subotnje popodne, danas kada je kraj svih krajeva i početak svih novih početaka.

I naravno, to što smislite odigrajte... i za pojas zadenite.




4 comments:

  1. Meni će da dođe na natalnog Jupitera...

    ReplyDelete
  2. Odlično :)
    Još samo pogledaj koje aspekte pravi i udri!
    Ja upravo odbrojavam poslednje momente i dodajem nekada zaboravljene snove :)

    ReplyDelete
  3. E, pa hvala ti na ovom izuzetnom postu. Vreme je. :)

    ReplyDelete