Pages

Monday, May 2, 2011

Stelijum planeta u Biku – vreme za uzemljenje

Rudolf Štajner je govorio i pisao da smo mi drveće okrenuto naopako. Glava nam je koren, telo stablo, a udovi grane kosmičkog drveta. Ovakve tvrdnje nalaze se i u drevnim duhovnim spisima, kao i u kolektivnom nesvesnom u svakom od nas.

Kada govorimo o sazvežđu Bika i njenom vladaru Veneri uvek smo orjentisani ka materjalnom, ka fizičkom aspektu postojanja. Venera u Biku je u prvom redu telesna. Ona voli imanje, svoj dom, bogatu žetvu i rod. Ona voli da je trpeza obilna, kvalitetna i prirodna. Ona se tako ženski fino umiljava i niko kao ona nije sposoban da bude opušten u rafiniranosti i bogatstvu. Mesec kao nebesko telo koje se egzaltira baš u Biku samo nam govori da naša duša uživa u obilju, u ispunjenim željama, u jedinstvenoj i plodnoj porodici i zemlji. Iz zemlje smo iznikli kao drveće i zemlja je ta koja nam pruža hranu i sigurnost.

Otprilike sredinom maja na nebu ćemo imati stelijum planeta u Biku. Prvo će ovim sazvežđem proći Sunce da nam osvetli pogled na materjalno, a za njim će ući Mars kao konkretna akcija, pa zatim Merkur i Venera koji će nam sa ljubavlju pričati o užitku u životu, i poslednji i verovatno najvažniji gost biće Jupiter, onaj koji će nam možda pored viška kilograma svakako doneti i konkretne rezultate naših zalaganja.
Ovaj trenutak biće mnogima i znak da započnu nove lekcije, jer život nije samo stremnja ka spiritualnom, koliko god spiritualno bilo važno. Život je takođe fizičko utemeljenje Duha i život sam kao pesma, kao igra Boga treba da bude slavljen i poštovan. Sazvežđe Bika je ono koje nas stalno uči da je za duhovno potrebno i najzdravije, najkvalitetnije materjalno. Ako prosperirate na finansijskom planu moći ćete da se hranite najboljom i najčistijom hranom, deca će vam biti sita i školovana u najboljim školama, dom topao i bez trzavica.
Dugo smo bili programirani da je bogatstvo nešto loše, a novac izvor svih zala i nešto do čega se stiže sa mukom i teškoćom. Pravo je vreme da uvidimo da novac nije ni loš ni dobar, već da samo predstavlja energiju. Novac prosto uvećava. Što će reći, ako ste osoba disciplinovana i svesna svih svojih obaveza u materjalnom postojanju – novac će vam doneti užitak u malim potezima i sjajan podstrek u velikim. Ako ste haotični u sopstvenom duhu – novac će taj haos samo povećati.
Baš iz ovih razloga nemojte dozvoljavati više svojoj okolini svesna i podsvesna programiranja da će vam uspeh i novčana satisfakcija sa jedne strane doneti propast braka, dece ili sunovrat duše sa druge. Brak, deca, zdravlje i duša su nešto na čemu se radi celog života i to zaista ne treba da ima vezu sa materjalnim. Ali taj isti brak, deca ili duša daleko će lakše moći da se fokusiraju na neke sigurno važnije životne izazove od na primer plaćanja računa za struju, očajnog grejanja ili stresova vezanih za nabavke hrane i školskog pribora. Život može da se posveti i nekim naučnim, spiritualnim ili praktičnim inovacijama kada ne mora da razmišlja o nemaštini, već uživa u putovanjima, domu i najboljim uslovima rada. Ali za taj korak je već potrebna ona ranije spomenuta disciplina.

Sazvežđe Bika kao simbol slave života stoji tačno nasuprot sazvežđa Škorpije kao simbola smrti, transformacije i oba su znak sažimanja duhovnog i materjalnog, kao osnovnog božanskog principa da se deli na „mušku“ (Škorpija - Mars) i „žensku“ (Bik - Venera) snagu i igra svoju univerzalnu kosmičku igru.


Snaga zemlje

Govoreći o ženskoj snazi moramo se skoncentrisati na princip zemlje. I verovatno da ste ubeđeni da o ovom elementu i njegovim karakteristikama znate poodavno sve što je moglo da se nauči, samo da li ste u pravu? Kao prvo pitanje koje se nameće u ovoj priči o Biku jeste – kada ste poslednji put bili u fizičkom dodiru sa zemljom? I koliko dugo?

Astrološki Bik je simbol grla i štitne žlezde, ali i još više od toga, Bik je i simbol celokupne endokrinološke tojest hormonalne slike našeg tela. U zaista mnogo jezika na planeti tirodna žlezda se naziva štitnom. Podsećajući se na učenja Rudolfa Štajnera spomenuta u uvodu ovog teksta treba da uočimo i kako je ova žlezda onaj deo našeg tela koji spaja fizičko i energetsko postojanje, onaj koji nas štiti i utemeljuje u spoljašnjem svetu, mesto na kom „izničemo“.

Decenijama unazad primećen je porast oboljenja štitne žlezde, koja se mogu grubo svrstati u hipo i hiper tireoidizam, smanjenu ili uvećanu funkciju ovog organa. Zahvaljujući hemijskim preparatima kojima tretiramo zemljište, hranu i vodu, radioaktivnim supstancama, kao i izuzetnoj produkciji elektromagnetnog zagađenja naše štitne žlezde ne mogu dugo da odolevaju i mi se razboljevamo. Žene su naročito podložne ovim uticajima baš zbog svoje nežnije venerijanske prirode.

Jod je jedan od starih dobrih i do sada zaboravljenih lekova. Ugledajmo se na Japan, čije stanovništvo uzima preko 13 miligrama joda dnevno u hrani i to prevashodno algama, čime su se štitili i decenijama posle nuklearnih eksplozija. Optimalne doze joda u zapadnom svetu određene su još dvadesetih godina prošlog veka kada u vodu nisu bili dodavani hlor i fluor - jaki neurotoksini i razarači štitne žlezde. Ove doze se ponovo razmatraju i u svetu se uveliko proizvode i koriste preparati na bazi joda kao što su tablete kalijum jodida ili monoatomskog joda. Treba imati u vidu da ovi preparati nikako nisu oni sačinjeni od radioaktivnog joda, već sasvim prirodnog hemijskog elementa.
Čišćenje štitne žlezde kao simbola zemlje se takođe radi „zemljom“. Zarad odstranjivanja hemikalija u telu možete uzimati glinu predviđenu za oralnu upotrebu, a za odstranjivanje radioaktivnosti koristi se mineral zeolit. Isti onaj kojim su decenijama zasipali nuklearnu elektranu Černobilj posle havarije na reaktoru.
Naravno, celokupno zdravlje, pa i ono koje se tiče baš štitne žlezde kao prvog branioca tela zasniva se na čistoj, svežoj i nadasve prirodnoj hrani, uzetoj sa potpunom svešću o tome da se hranimo blagoslovom zemlje.

No, postoji i još jedna stvar na koju većina ne obraća pažnju. Pedesetak godina ranije počela je proizvodnja obuće sa gumenim đonovima i za to vreme procenat poremećaja štitne žlezde je rapidno skočio. Zaboravili smo da dodirujemo zemlju. A recept za zdravlje je toliko jednostavan – budite bosi na zemlji, travi, pesku, kamenu, čak i betonu, ali bez asfaltne presvlake, pošto se ona ponaša kao izolator. I to svaki dan kada je dovoljno toplo i najmanje pola sata do sat vremena. Sav višak elektriciteta će vas napustiti kao u standardnom električarskom uzemljenju i poremećaji organa, a najviše sastav krvi i njena cirkulacija čarobno će se uravnotežiti i preporoditi samo od dodira zemlje.
Osobama koje su već obolele u početku će se činiti da se simptomi pojačavaju, što je samo znak da telo reaguje, da bi se par nedelja kasnije zaista uočio pravi napredak u zdravlju.
Iskoristite ovaj besplatan, a sveobuhvatni lek zemlje i to ne samo dok stelijum planeta razmatra sve zemljane uticaje, već se potrudite i dobro naučite lekciju dugog boravka Jupitera u sazvežđu Bika da je obilje sreće isto što i obilje zdravlja i simbola ženske snage – štitne žlezde kao simbola Venere.

No comments:

Post a Comment