Pages

Saturday, January 29, 2011

Season's call



Godina Metalnog tigra je prošla odlično.
Malo prejako što se od tigra i očekuje, ali neka.

Odluke iz moje prošlogodišnje rezolucije ispunjene su, kako koja, neke sa težinom ali disciplinom, a neke sa čistim zadovoljstvom.
I toliko o tome, nema osvrtanja, samo napred.

Ali...
Za godinu Metalnog tigra ostala je samo jedna stvar.
Ona koju sam slušala bez prestanka, bez umora. Dok sam vukla teret, trčala, sedela, čitala, dok sam se tuširala, smejala, gledala...

Dakle, što bi rekli, ultimativni tigrasti hit do nove godine Metalnog ili zlatnog zeca ili još par dana je:
(reci dušo Takarai)


Monday, January 24, 2011

Sket fokstrot kalibra 7,9 mm

Say love me, leave me, let me be lonely Blizu Londona ubacim pismo u tašnicu, promenim trole... You won't believe me but I love you only Na Slaviji vetar mi raznese beli kaput I'd rather be lonely than happy with somebody else i otkrije uzanu crnu suknju tik iznad kolena i mrežaste čarape. You might find the night-time the right time for kissing Nadam se da ću igrati tango, Night-time is my time for just reminiscing ali znam da me čeka fokstrot, slou foks i engleski valcer. Regretting instead of forgetting with somebody else Nemoj da me tražiš po Netu. There'll be no one unless that someone is you Sećam se onih dana kada nismo umeli da hodamo osim ako nismo zagrljeni. I intended to be independently blue Yeah, I want your love, don't wanna borrow Samo ubacim pismo u tašnicu. Have it today, to give back tomorrow Pogled u ogledalce. Your love is my love There's no love for nobody else Samo zatvorim gmail. Say, love me or leave me and let me be lonely I ne gledam naše stare fotografije. You won't believe me but I love you only I'd rather be lonely than happy with somebody else Ne gledam fotografije. You might find the night-time the right time for kissing Nema potrebe. Night-time is my time for just reminiscing I nemoj da me podsećaš, Regretting instead of forgetting with somebody else više nema smisla. There'll be no one unless that someone is you Postala sam to što jesam. I intended to be independently blue Igram fokstrot, Say I want your love, don't wanna borrow jer igram na zadatu muziku promene. Have it today, to give back tomorrow I moj život odavno nije i tvoj. Your love is my love Prošlo je skoro dvadeset godina. My love is your love, there's no love for nobody else...
Mislim da je vreme da preboliš.




Saturday, January 22, 2011

Novi ciklus - Jupiter u Ovnu

Danas u 5:11 pm po griničkom vremenu Jupiter ulazi u sazvežđe Ovna.

Za sada se nalazi na 30 stepeni Riba.
Na vrlo čudan način Uran i Jupiter su aktivirali ovaj stepen proteklih 9 meseci. Uran je tu boravio u maju 2010., a Jupi od maja do prvih dana juna. Bilo je to buđenje.
Sećate li se čime ste se zaokupljeno bavili tih dana?

Uran se retrogradno kretao ovim stepenom od sredine avgusta do sredine septembra (i mene glava zaboli kad se setim šta sve uradih tada) ispunjavajući snove, ali u isto vreme dajući im notu prizemnosti, notu realnosti.
Da, to je bilo "to", ali po koju cenu?

Sada Jupiter ponovo prelazi isti stepen, maše mu zbogom od popodne pa sledećih 12 godina. I sada je idealno vreme da se završi i stavi tačka na sve staro, sve ono što treba da se razreši, raspravi, oprosti, sahrani i da mu se da poslednji parastos. Gotovo, finito.

I možda vam se sve čini vrlo bliskim nekim tamo davnim godinama kao što su 1998. ili 1999. i jeste u pravu. I možda se pred vama pojavljuju situacije i osobe iz tog doba, ali samo na kratko. Novi ciklus počinje upravo sada.

Ovaj početak biće napunjen energijom kada Uran napravi svoj poslednji korak u Ribama između februara i marta. Tada će na istom mestu doživeti i konjunkciju sa Merkurom, što će mnogima doneti "u glavu mi pamet ućeraste" trenutke prosvetljenja. Ove ideje biće oživljene Suncem 20. marta, aktivirane Marsom prvih dana aprila i materjalizovane Venerom unutar sopstva 20. aprila.

U martu 2009. na istim ovim stepenima desila se konjunkcija Marsa i Venere u toku njenog retrogradnog hoda. O kad se samo setim kako sam kukala i kako mi je promaja duvala kroz srce. Skoro dve godine kasnije kristalno mi je jasno da je to u stvari bila najbolja stvar koja je mogla da se desi. Neko tamo gore, neke energije tamo gore sačuvale su me. Istina na vrlo surov i sirov način, ali i vrlo efikasan i izgleda za mene idealan u tom trenutku.

U svojoj "Astrološkoj mandali" Radjar 30. stepen Riba definiše kao samo-transformišuću sposobnost da se iz mentalne slike stvori konkretna forma. Dakle, da se materjalizuje san o sopstvu.

Izvolte.
Imate vremena danas do 5:11 popodne da lepo i valjano smislite kakav to idealan život želite i da ga ostvarite.

Pažnja (u stvari dve pažnje... ovaj tri pažnje):

-ne ono što ne želite, već ono što želite (samo u afirmativnoj formi)

-nemate pravo da želite u svojim snovima bilo šta što je vezano za realne ljude u vašem okruženju.

Ako želite idealnog partnera, ne smete od na primer postojećeg ili nekog potencijalnog izvoljevati osobine koje on ne poseduje.
U prevodu: hoćeš romantičnog i pažljivog muškarca, a ovaj koji se vrti oko tebe je sirovina. Tada zamisli idealnog i čekaj da se takav pojavi. Od sirovine nema hasne, a što je najvažnije mentalnim (i energetskim) uticajem na bilo kog drugog sebi se stvara jako ružna karma ili što bi obični ljudi lepo rekli - to je crna magija, a magijanje je zabranjen sport.

-deci smete da poželite samo zdravlje i sreću, i to dok su maloletna (sve ostalo se opet tretira kao magijanje). Pustite ih da sami kreiraju sopstvene živote.


No... smišljajte i sanjajte u ovo snežno subotnje popodne, danas kada je kraj svih krajeva i početak svih novih početaka.

I naravno, to što smislite odigrajte... i za pojas zadenite.




Sunday, January 16, 2011

Thursday, January 13, 2011

Drvo 2

Photobucket


Kada sam otvorila sledeću flašicu ćilibarskog stakla pored mirisa jeseni,


Photobucket


osetila sam i jednu vrlo tanku notu sećanja.


Photobucket


...Dani kada Dark Master dolazi po mene.


Photobucket


Dani kada me vodi po šumi ne bi li me naučio da ponovo hodam.


Photobucket


Dani kada zajedno pokušavamo da zaboravimo glad i ratovanja, smrzavanja, tugu i bedu.


Photobucket


Dani kada on pokušava da mi oprosti što sam se udala za drugog čoveka.


Photobucket


Čudno je što trag sećanja još uvek postoji u meni.


Photobucket


Čudno za mene koja majstorski brišem sve staro.


Photobucket


Čudno u samom mirisu.


Photobucket


Pomalo zbunjujuće.


Photobucket


Počinjem li da starim, ako se ponovo sećam?


Photobucket


Ili se neka prijateljstva, neke ljubavi nikada ne zaboravljaju?


Photobucket


On se javi, zatim pojavi na vratima, a onda hodamo.


Photobucket


Samo hodamo.


Monday, January 10, 2011

Mohamed El-Sawy "We either live together, or we die together"

I'm grateful and thankful to the Muslims of Egypt for their generous and courageous support and protection of Coptic Orthodox Christians during Christmas Eve.

I'm grateful for all the wonderful and brave people who acted as a human shields around the Coptic churches in order to protect Christians during the Christmas liturgy from repeated terrorist attacks that occurred several days earlier.

As a member of the Serbian people and as a member of the Serbian Orthodox Church your courage and your determination impressed me and touched my heart.


I'm thankful for my Muslim friends with whom I have learned that the essence of every religion is love ...and compassion.


God won ... again.


Thank you



Friday, January 7, 2011

Dan kada je čiča umro

Na današnji dan 1943. jedan starac je napustio ovu dimenziju u hotelskoj sobi br. 3327.

Dugo godina bila sam ljuta na one koji su ga idolatrisali, a nisu mrdali malim prstom da nastave tamo gde je on stao.

Dugo godina imala sam alergijske reakcije na priče o celeru, rukavicama i golubovima.
Moja greška.
Svako ima pravo da... da se izrazi na sopstveni način.

I zbog toga i to uprkos uobičajenom mišljenju jesam za dalji razvoj HAARP-a.
Ali to je samo delić svega ostalog što mora dalje da se radi.

I zbog ni zbog koga drugog, već zbog dve tinejdžerske glave koje upadaju ovde, postavljen je ovaj video.





Deco, a da pravimo aurore?
Sećate li se Pulmanove "Polarne svetlosti" od pre par godina?

Thursday, January 6, 2011

Sol Invictus, Helios Pantokrator

Modeh ani lefonecho Melech chai v’kayam she’hechozarto bi neshmosi, b’chemlah rabbo emunosecho.

Elokei neshomo she’nosatoh bi tehoreh hi, atoh boroso, atoh yotzarto, atoh nofachto bi, v’atoh meshamoro b’kirbi.





Hvala Ti što si mi vratio dušu.

Gospode, duša koju si mi dao je čista, Ti si je kreirao, Ti si je formirao, Ti si je udahnuo u mene, i Ti je čuvaš u meni.

Hvala Ti što si mi vratio dušu.