Pages

Thursday, September 12, 2013

U rana jutra - pretprošla epizoda


Kao što su naši čitaoci Nedeljnog TV magazina već bili obavešteni nova sezona mega sapunice "U rana jutra" bila je dovedena u pitanje zbog pregovora između KireT. Ision vodeće glumice u ulozi Evanheline i producenata serijala.
Kira T. Ision je, kako smo eksluzivno saznali iz tajnih izvora, producentima predala ultimatum ili da je debelo plate ili da se intelektualni nivo serijala podigne na podnošljiv nivo (a bilo bi idealno obe te stvari).
I naravno, oko isplate honorara nije bilo ni govora, štaviše gospođa Ision je morala da doplati kaznene poene za nepoštovanje ugovora, ali je tim scenarista dao sve od sebe da ovu sapunsku operu dovede na nivo podnošljivoti.

Gospođa Ision je zauzvrat morala da obriše dva saopštenja za javnost u kojim bi mogla dalje da bude kompromitovana i da otvori svoj blog i za druge zainteresovane kako bi mogli neometano da pogledaju i da se ne prepoznaju.

Elem, šta se dešavalo u pretposlednjoj epizodi:

Evanhelina je, kao što to i godinama radi, u nedeljno podne otišla u šumu da odradi svoj redovan trening (a koji je uključivao win chung zagrevanje, vežbe pokretljivosti, različite sisteme qi gonga sa bosim nogama, kao i mačevanje). U toku početka samog treninga dok je radila vežbe kao gorila stigla joj je poruka. Evahelina je mučno odskakutala do telefona i pročitala poruku svog prijatelja Roberta - Skačeš po šumi kao pravi majmun. Istog trenutka Evanhelina se zaledila od straha sećajući se najuspešnijih scena japanskih horor filmova gde žrtvi obično stigne poruka "Bye, bye...", a onda u sledećem uglu snimanja vidimo katanu i vrat žrtve. Onda puste neku opersku ariju i kamera počne da se podiže na kranu snimajući beživotno telo na tlu.
Ovog puta Evanhelina je pomislila u sekundi da njen prijatelj i trener Roberto u šumi drži trening izabranim članovima kluba, te da će sledeća scena biti Emanuelova ruka oko njenog vrata, zatim dok kako pada unazad diže pogled u vis i vidi Kristijana kako sa lipe skače pravo na njen stomak, a zatim sa svake bočne strane prilaze Mario i Dezirio i šutiraju je sve u 16 (17 ili koliko god je potrebno). Zatim sledi potencijalni Robertov dolazak sa prigodnim naravoučenijem kako uvek, ali uvek treba da ima kontrolu nad okolinom. No, ništa se nije desilo.
Sa popriličnom dozom straha Evanhelina je otkucala poruku pitajući ga gde su, a on je na to odgovorio da su tu iznad. To je njoj bio znak da nastavi sa svojim aktivnostima uljuljkujući se u lažnoj nadi da je niko ne posmatra. Po završetku svog treninga iskrala se i izašla iz šume što je neupadljivije mogla.
Sutradan je pokušala što je diskretnije mogla da se uključi u redovan trening i da ostane neprimećena, ali Roberto ju je odmah spazio i istom prilikom počeo da se vrlo grubo šali na njen račun. Suština cele priče je bila da će Evanhelina sada videti svog Boga, sada kada se javno ukazalo šta sve može da izvede koristeći svoje telo i koliko dugo može da izdrži. Na kraju svega Robertu je palo na pamet da sama Evanhelina održi početni deo treninga sledeći put. Nije da nije, mislila je ona o svom egu, ipak se nije osećala apsolutno sigurnom da izvede takav zadatak.
Sutradan se posle odrađenog posla našla u Nienteotro aveniji sa svojom prijateljicom Rosom Salvahe koja je uz put odbijala da prepusti pijačne cegere svojoj ipak mlađoj prijateljici. Zbog nedostatka mesta u njihovom kafiću Evanhelina je Rosi predložila da odu do Kostalnog kafea preko puta kancelarija. Što će se pokazati bitnim detaljem. Pola sata kasnije tu se slučajno pojavila i Liliana Marisol koju Evanhelina nije videla pa ima oko 2 godine. Liliana je odlučila da poseti daleku orjentalnu zemlju i tu održi svoju izložbu, kao i da istom prilikom promeni muža, jer je ovaj bio poprilično dotrajao.
Evanhelina ga je potpuno razumela pošto imaju zajedničke (i sulude) škorpionske aspekte i odbila je velikodušnu Marisolinu ponudu da joj ova pokloni svog muža. Naimenovani se dočim i javio saopštivši da se puca oko hotela gde je smešten i u kom vodi biznis pregovore (po principu ko prvi stigne zauzima tržište). Ovde ne treba zanemariti činjenicu da se nalazio (i još uvek se nalazi) u jednoj velikoj državi protiv koje vojna alijansa vodi krvav rat već duže od decenije. On se, eto, nadao da je to gotovo, ali se debelo prešao.
Naša junakinja se setila nekih svojih tajnih kanala i prijateljstava vezanih za tu teritoriju kako bi pomogla Marisolinom mužu, što je ovu i dalje inspirisalo da pravi duhovite opaske u vezi Evanhelinine idealne ljubavne situacije sa gospodinom Marisolom, pocrtavajući njihove lunatičke crte karaktera i upoređujući im horoskope istom prilikom. Treba li reći da se u celoj priči Rosa najviše zabavljala udobno zavaljena u stolicu, ispijajući kapućino po čijoj površini je ljubazni garcon iscrtao srce i tri zrna kafe. 
Sat vremena kasnije opraštajući se Marisol je Evanhelini spomenula jednu knjigu za kojom su obe tragale godinama. Evanhelinu je momentalno obuzela tuga, pošto se setila svega i shvatila da do baš te knjige neće moći da dođe sigurno sledećih par godina.
Ali, o kako se prevarila.

Sledećeg dana Evanhelina je smislila idealno zagrevanje, izbacujući najveći deo kineskih mahalica iz repetoara. Kako je trening počeo Roberto joj je prepustio vođstvo. Ona je svoju mušku ekipu upozorila da pravilno rade statičko zagrevanje ne bi li izbegli povrede u toku daljih vežbi, ali niko je nije shvatio ozbiljno. I počeli su. Pokazala im je prvu laganu stvar i kolona je krenula. Pet metara dalje prvi je pao Rodrigo, kome je "nešto puklo u preponi", dva minuta kasnije Duarte joj je prišao i ozbiljno saopštio kako je upravo merio puls i kako mora momentalno da legne. Zatim se Begonio ušinuo, a Dezirio je zamolio da ipak promene vežbe da se ne bi prehladili. Ne treba zanemariti ni činjenicu da je Nadahor pola stvari uradio pogrešno jer nije umeo da spusti gluteus. E moji gaučosi, e moji tangerosi, razmišljala je Evanhelina o svojim žestokim, a ipak nepokretljivim momcima sa tugom. Sutradan uveče na vencuelanskom čuvenom Muerte festu Nadahor će se požaliti Soledad kako ima ozbiljnu upalu mišića, kakvu ne pamti. Iste večeri sama Evanhelina će na tango času u toku priprema za gančo proklinjati svoju želju za pokazivanjem znanja i moliti sopstvene noge da joj oproste i ovaj gaf.

Vraćajući se kući te noći ju je sačekao mejl nepoznate Anemari iz susedne Kolumbije.
U mejlu je bila magična knjiga.


Šta je pisalo u magičnoj knjizi? Ko je Rafaela Alonsio? Da li ta osoba zaista postoji i kakva je njena veza sa fizičarem izbeglim iz jedne države srednjeg istoka? Kakav se to zaplet sprema i da li je naša junakinja upala sasvim neplanirano i sasvim pogrešno u čvorište svetske zavere?... Pogledaćemo u sledećoj epizodi.No comments:

Post a Comment