Vrlo brz jesenji voćni kolač je nastao sasvim slučajno.
Moja ćerka je htela da umuti slatku pavlaku za svoju kreaciju, ali se narečena Moja kravica slatka pavlaka od 250ml zgrušala u toku mućenja. Prosto je počeo da se stvara puter. I to nije bio nikakav ne znam koliko komplikovan problem. Moja ideja je bila da od toga napravim kajmak tako što bih dodala malo pavlake u mešavinu i eventualno posolila, ali dete je već stavilo šećer i ta ideja je otpala.
Dva dana kasnije setila sam se da taj zaslađeni polu puter pomešam sa nekih 100 -150 gr pirinčanog brašna, 100 gr kokosovog brašna i jednim jajetom. Onim što mi se zateklo u kuhinji.
Ovo sada biskvitno testo sam razvukla u malom plehu. Trebalo je da ga razvučem do kraja i baš istanjim, ali nisam znala kako će se ponašati.
I preko njega sam poređala dve isečene nektarine i jednu krušku. I sve posula sa malo cimeta.
Rerna je prethodno zagrejana na 200 stepeni, a temperatura je smanjena na 180 kada sam kolač stavila unutra. Pekao se nekih pola sata kada sam ga izvadila, posula vanilin šećerom i vratila na još desetak minuta.
Po vađenju ponovo sam ga malo posula cimetom i prelila medom.
I ukus je bio fenomenalan.
Eto, par minuta za pripremu, sve namirnice su iskorišćene, a kroz kuću je prošao taj divni jesenji miris voća, začina i testa.
No comments:
Post a Comment