Pages

Wednesday, December 12, 2012

The Phaselock Code



U ekspediciji koja treba da se penje na Mont Everest nalazi se i geofizičar Hart. Malo je uplašen i uzbuđen, ali se sve čini sasvim u redu.
I onda počinju da se dešavaju haosi raznih vrsta. Serija vrlo-bliskih-smrti dešavanja odvešće ga u neke pećine, u neke budističke manastire i u neka, vrlo specifična stanja svesti. Tu na graničnom prelazu "bardo" Hartu će se obratiti i sama planina kao živo biće.

Knjiga Phaselock code je pisana sa vrlo jakom naučnom pozadinom, no priča vrlo brzo prelazi u paranormalni manir, i u to u trenutku priznanja sposobnosti uma da menja realitet koristeći telekinezu i prekogniciju. Hart očajnički u toku svoje borbe na život i smrt traži i objašnjenja pokušavajući da uklopi misticizam sa kvantnom fizikom.

Rodžer Hart je bio profesor na Oregonskom univerzitetu i to na fakultetu za istraživanje okeana i atmosfere. Radio je kao istraživački geofizičar u kišnim šumama Ekvadora i Brazila, i bio član američke ekspedicije na Mont Everest. Jedan glečer na Antarktiku nosi njegovo ime, a u međuvremenu je živeo i radio u preko četrdeset država sveta. Takođe je napisao veliki broj stručnih radova, kao i mnogobrojne novinske članke.

Moglo bi se reći ozbiljno-neozbiljan čovek.


I kako na sajtu Amazona, gde se prodaje njegova knjiga Phaselock code, kažu - autor je vrlo jasan gde je bio, ali čitaoci nikada ne mogu da budu sigurni gde ide.

Odlično štivo za ledene zimske dane i šoljicu čaja od đumbira. 




 

No comments:

Post a Comment