Pages

Sunday, January 6, 2013

Cloud Atlas


Posle toliko dronjavih torenata, poskidanih i pobacanih... u gnevu, neočekivano mi stiže pomoć.

Radi.
Radi sasvim sigurno.
Odgledah ceo film.

http://filmov.infopult.net/online-film/sa-prevodom/18-4621/Cloud-Atlas-2012






4 comments:

  1. Impresije?
    Ili je to što si odgledala ceo film od 3h već samo po sebi preporuka? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoćeš iskreno?
      Vidim mladunka je van sebe već par dana, samo se pušta muzika i padaju komentari da posle ovog nijedan film više ne vredi. Prijatelj stiže sinoć iz bioskopa, izbezumljen. Ja... hodam u zenovskom miru. Nekako sam navikla da pišem te pačvork priče (uzmeš više jednostavnih dezena pa ih iscepkaš i prespojiš istim koncem kroz koji provučeš neki nauk), te se nešto na kraju i nisam fascinirala. Ali mi je onaj nauk ostao.
      Ne da su naši životi povezani i da svako naše delo... Već to čuđenje kako to da se uvek rodi neko, prenese poruku ljubavi i mira, i onda se par stotina godina kasnije iz toga izrode nebrojeni rituali, kanoni, budalaštine, ubijanja, pogrešna tumačenja. I to radimo ponovo i ponovo kroz svako religiozno učenje.
      Sada se vrtim u dilemi da li uopšte treba pričati ili pisati, da li treba proizvoditi misli koje će se jednog dana preokrenuti... Ako me razumeš, jer se upravo spremam da odem do crkve i učestvujem u ritualu koji veze nema sa onim što je Isus jednom davno pričao i živeo.

      Ima li smisla, to je moja dilema ovih srednjih godina.
      Ako sam u međuvremenu i zaboravila, ovaj film me je podsetio.

      Delete
  2. Ja sam cca. mesec dana nakon gledanja u dalje u blagoj dilemi: kako su uspeli da naprave film koji je u nekim momentima izvanredan (ok, to je dobrim delom zasluga i knjige, koliko sam povezao), a odmah u sledećem "rezu" padne u najjeftiniji nju-ejdž-izam i tako igra toplo-hladno dobar deo filma...

    Razumem, naravno.
    Smisla ima, svakako.

    ReplyDelete
  3. Moraš tako da serviraš ideje. Ko bi uopšte gledao, ko bi uzeo gorku medicinu da nije pomešana sa šećerom?
    I izgleda da su uspeli u naumu. Ljudi su očarani, koliko vidim. Ako je za neku utehu, pošto su sve verzije seksa i smrti u medijima izdrndane do besvesti.

    Nadam se da si u pravu... za smisao.
    Palili su badnjake u porti moje crkve pre par sati i gledala sam jednog kako prilazi lomači, pa da dobije na dramatici maše gore-dole zapaljenim drvetom pre no što ga konačno spusti. Onda za njim ide sledeći, pa i on isto (kao valja se) i tek eto ti ga treći. Neće on da maše tako, nego spiralno, strogo u smeru kazaljke na satu, al' gledano od njega. Munem ja mladunku - Gledaj evoluciju... i pamti - sledeće zime ima svi redom da mašu, ali strogo spiralno.
    Stvarno se nadam da si u pravu..

    ReplyDelete