Pages

Thursday, March 29, 2012

Život 14 - onaj koji izmiče



Ministarstvo obrazovanja republike Srbije je najavilo "Nacrt strategije obrazovanja".

Posle samo 12 godina vladavine iste ekipe.

Na moje pitanje:

-Šta ste radili proteklih 12 godina, da tek sada donosite "nacrt strategije", a ne strategiju, i ne akcione korake? I da to ne zaliči slučajno na "Strategiju borbe protiv siromaštva" donetu tamo davne 2005. ili 2006., koja by the way nije ni "strategija" već spisak želja i nada (i budalaština),

dobila sam odgovor:

-Razovarali smo, snimali na terenu, pa smo razgovarali, imali okrugle stolove, pa smo... Gospođo, ne razumete, mi nemamo dovoljno ljudi na terenu, ne dozvoljavaju nam da ih zaposlimo, nemamo kadrove...

-Nemate dovoljno zaposlenih državnih kadrova u državi koja ima stanovnika manje od polovine jednog Njujorka. Države toliko bedno male da može da se očisti, organizuje i prosperira u toku od par meseci?
NEMATE DOVOLJNO DRŽAVNOG KADRA u jednoj banana republičici?

I SADA ste se setili, SADA pred IZBORE da donosite nazovi nacrt obrazovanja u Srba? "Ne lipši magarče kraj zelene trave."

Koliko će Vam godina i decenija biti potrebno da konačno obrazovanje dovedete u pristojan red, pre no što se deca međusobno dosiluju, doiživljavaju i konačno poubijaju svi do poslednjeg?

50, možda 100?

Na drugoj strani uvređena tišina.

Zabole me za njen ego, za ministarstvo i za nesposobnost saradnje sa pravosuđem i policijom.

Deca nam rastu brže od "nacrta".

Što jeste šteta jer taj papir ne može da se upotrebi ni kao toalet papir, isto kao i onaj koji je potrošen za "Pravilnik postupanja u školama".

Ako vam nije žao dece, da li vam je makar žao posečenih šuma?



Photobucket

2 comments:

  1. nastava preko fejsbuka - to je rešenje. lajk!

    ReplyDelete
  2. I oko toga smo se svađali... Mawe swatkice (i patkice) i činjenica da ministarstvo obrazovanja obitava na Jupiteru, njihova izvršna ekipa na Marsu, dok smo mi ostali na Zemlji, a deca nam na fejsu.
    I ona stara ideja da se škole u planinama opreme agregatima, kompovima i bežičnom Int vezom. Kod nas će to pomoći bogataškoj deci da ne ustaju sirota tako rano ujutru... Lajkić, pa tri srca, pa ponovo lajkić...

    ReplyDelete