Pages

Saturday, May 19, 2012

Pomračenje Sunca - 20. maj 2012. ili solarna eklipsa u astrološkom i zdravorazumskom smislu



Pre no što počnete da čitatate gomile spiritualnih naklapanja i "mož da bude, al' ne mora da znači" razmislite dobro o ovom snimku.






Solarna eklipsa 20. maja. 2012. je PARCIJALNA, dakle Mesec NEĆE biti u tačnoj liniji sa Zemljom, Suncem, Plejadama i usamljenim zanesenjacima koji će složno da kanališu kiše fotona, čekaju vanzemaljce i mole se da se konačno desi smak sveta, jer od svog života ionako ne znaju šta bi uradili. Ono što je problematično je da "kači" deo južnog Japana, ali koliko se to nas ovde konkretno tiče? I molim vas, ne nasedajte na budalaštine koje redom čitam kako ne smete da gledate u sunčev prsten tokom OVOG pomračenja, jer pod 1. prstena neće ni biti (eklipsa je PARCIJALNA, a ne TOTALNA) i pod 2. pomračenje na ovim koordinatama pada pred zoru. Sve i da hoćete i da ste baš, baš zapeli - nećete ga videti.

Ah, pardon, pošto svako pravilo ima izuzetak, ima ga i ovo. U slučaju da niste skrenuli levo od Albakurkija, nego da ste baš pogodili i da stojite postojano u sred srede Albakurkija moći ćete da vidite prsten Sunca u čijem centru je Mesec i to na neko kraće vreme... Ako je za neku utehu. 

 ...I ionako najiskrenije, jedva čekam da se okonča ova godina i sve one gomile lažnih proroka i isfrustriranih šamanki smire hormone i počnu da se bave korisnijim poslovima, ako znaju i umeju... Mada, imajući u vidu jako dug period boravka Neptuna u Ribama i prediktujući da će ludilo ići "do daske" ne nadam se boljem ni u sledećoj godini.

Ok, a sada konkretno astronomski...

Solarna eklipsa 20. maja 2012. se javlja na 1. stepenu Blizanaca i naravno da će imati generalan uticaj na Blizance, ali i sve one kojima u karti ova eklipsa pravi neki aspekt sa radiks planetama ili vrhovima kuća.

Staza pomračenja počinje večeras u  22:06 UT (univerzalno vreme) u južnoj Kini. Zatim produžava do južnog Japana, 10 km severnije nalazi se Tokio i time je direktno izložen uticaju ovog pomračenja. Zatim staza ide preko Pacifika u trajanju od oko 2 sata, pa preko Aljaskanskih Aleutskih ostrva i antiumbra konačno dodiruje kopno u 01:23 UT 20. maja. Linija ide preko Kalifornije, centralne Nevade, južne Jute i severne Arizone. I konačno, u 01:34 UT stiže u čuveni Albakurki u Novom Meksiku i prizor, zamislite, traje epskih 4,5 minuta. A zatim produžava ka Teksasu da bi se i Sunce i Mesec mrdnuli dalje i tako nas uskratili raznih strahova i strašnih proročanstava.
Dakle cela trajektorija eklipse traje do 5 sati (od Kine do Amerike) i žao mi je, ali sa našim područjem nema baš mnogo veze, a eto ne prolazi ni pored piramida u Meksiku, Egiptu, Bosni, niti svim mogućim pozicijama potopljene Atlantide.
Znam, i meni je žao, proroci ostadoše bez posla, a to je uvek laka para. 






A sada, pošto zbog toga zaista i čitate ovaj tekst i pitate se hoću li konačno o astrologiji ili ste izgubili dragoceno vreme svojih života učeći astronomiju, umesto da lajkujete po fejsglupu ili kucate poruke...

Evo, stiže astrološko parče priče:

Dakle, pomračenje Sunca ili Meseca nikada nije "loša stvar" i u svemiru ne  postoji nešto što može da se definiše kao loša stvar. Ako to do sada niste primetili dozvolite mi da vas prosvetlim, sve u ovom univerzumu ima svoje trajanje. Rodi se, širi ili napreduje, zatim počne da skuplja ili stari i umire. I hvala Bogu na tome.

U tom smislu pomračenja označavaju događaje ili zone naših života gde se neka stara priča ili situacija gasi, prestaje da postoji i pojavljuje se nova.
Lunarne eklipse imaju uticaj nekoliko meseci u budućnost, a posledice solarnih osećamo nekoliko godina posle samog događaja. Koliko tačno dugo zavisi od vremena trajanja eklipse. Napr, ako ova eklipsa bude trajala 4,5 sata njene posledice po južnu Kinu, Japan i jugozapadnu obalu SAD trajaće oko 4,5 godine. U slučaju da je u pitanju lunarna eklipsa tojest pomračenje Meseca sve ove brojeve možete računati u mesecima, a ne godinama.

No, vratimo se temi. Ovogodišnja parcijalna solarna eklipsa na 1. stepenu Blizanaca će nam pokazati kako da pronađemo različite perspektive i načine komunikacije, kao i kako da istražujemo i učimo nova znanja. Ugasiće iluzije time što ćemo progledati "kroz" njih i konačno se opametiti. Par nedelja kasnije kada Jupiter stigne na stepen eklipse shvatićemo ono čuveno "ko zna zašto je to dobro" i sa osmehom se okrenuti pravim rešenjima.
Takođe, na osnovu svega gore navedenog donećemo važne odluke čije ćemo efekte izuzetno osetiti tokom avgusta i septembra. A s obzirom da se ovo pomračenje dešava taman pošto je Venera krenula retrogradno razmišljaćemo o povratcima, o starim i sadašnjim ljubavima i ono najvažnije, o onome što mi lično želimo, volimo i očekujemo od drugih. Konačno ćemo dobiti jako interesantne uvide gledajući druge ljude (od "jao, što si divan" do "jao, pa ti si bolestan, a meni je trebalo tri godine da shvatim da imaš bipolarni poremećaj"... i u tom smislu), naročito prijatelje ili rodbinu.

U toku ove eklipse Merkur je u konjunkciji sa Jupiterom, u kvinkuksu sa Saturnom i u polukvadratu sa Uranom, sa Marsom u triseptilu sa Uranom. A Venera i Mars su u ovoj situaciji veliki igrači. Venera i Merkur su u recepciji, a Merkur je "uvećan" Jupiterom. Sve u svemu, gde vam padaju sadašnje pozicije Venere i Jupitera tu očekujte kosmičko ili karmičko drmusanje.

Sledeća solarna eklipsa jeste TOTALNA i dešavaće se 13. i 14. novembra na 22. stepenu Škorpije, ali polako, hajde da prvo "preživimo" ovu.

Elem, po savetu internet proroka i proročica stanite mirno, dišite duboko i zamislite kako kiša fotona koja je putovala čak od Plejada samo ka vama ulazi u vašu krunsku čakru i puni vas plejadskim informacijama. Ove informacije znaju sve o svemu, samo što ne znaju ništa konkretno, te je moj savet da ovu kosmičku meditaciju nastavite tako što ćete podići ruke visoko ka nebu, pozdraviti ponovo odpomračeno Sunce, zatim ih pažljivo približiti glavi (zbog elektro-magnetnog zračenja), gde ćete ih u jednom brzom, elegantnom i koordinisanom pokretu približiti ušima.
Sledeći korak: uhvatite svoje uši i počnite da igrate.
I dok se smejete igrajući shvatite u mudrosti da sve ima svoj početak i svoj kraj.




2 comments:

  1. Najgori su takvi arogantni i umisljeni tipovi ..niko ne zna ni ko smo ni odakle smo ni da li dolaze fotoni ili baloni...mudar covek se ne ismeva onome sto ne razume, a ti zaista nista ne razumes.

    ReplyDelete
  2. Anonimni, apsolutno si u pravu. Ne samo da sam najgora, nego sam najgora od najgorih. I priznajem da se najgrđe sprdam sa "prosvetljenim" ljudima koji samo umeju da poprilično isprazno filozofiraju, a ne umeju ništa konkretno da kažu.
    Ali se nekako nadam da se od te silne kiše fotona koja se tako za bezveze prosula po Pacifiku nešto i zadržalo na našim dragim meditantima.

    Te ako smem, ja ovako bedna i glupa, da zamolim tebe tako uzvišenog i mudrog, da ako ti kanališeš ili poznaješ nekog ko kanališe poruke iz ovog višedimenzionog multiverzuma - da li bi mogao da mi pomogneš? (Uzvišeni nikada ne odbija poziv za pomoć.)

    Prvo imam problem da prebacim energiju iz 4. kvadranta i da je prevedem u Hercijanske talase. Ako bi samo mogao da mi preneseš da li da kristal stavim na bakarni kraj i da se ne igram sa magnetima? Ili ako treba da se igram sa magnetima - koliko neodijumskih mi tačno treba po pitanju prijemne površine. I da naravno, da li smem na to da priključim multimetar bez gumenih rukavica ili će da me lupi struja?

    Ako ovo (konkretno) pitanje može da naruši prirodne tokove evolutivne svesti naše male planete, te odgovor ne mogu dobiti, može li odgovor na ovo?

    Devojka ima tumor na kičmi. Ja tvrdim da je nastao zbog ostavljenog mrtvog korena zuba i sasvim je nebitno da li sam u pravu. Zanima me samo da li bi iko sa Plejada mogao da joj savetuje da li da vadi taj koren što pre uz totalnu anesteziju, zato što lokalna pogađa tačnu trasu nerva i baca je u komu. Ili da sve čeka za posle operacije tumora?
    U prevodu ako je izmrcvarimo manjom operacijom da li ćemo se rešiti tumora i velike i užasno rizične operacije?

    Eto, Anonimni, ako misliš da sam se sprdala sa prvim pitanjem, a nisam, za ovo drugo sigurno ne možeš reći da je laž. U pitanju je nešto kritično, vrlo hitno i izuzetno opasno. A ja kakvu me je Bog dao bezobraznu kucam na sva vrata, pa i na ova tvoja kanalisana plejadska.
    A ti mi sad reci nešto konkretno plejadski umesto onog standardnog internetskog poluznanje/polulupetanje stila palamuđenja.

    Ako umeš da kanališeš.
    Ako je ostalo još fotona.

    ReplyDelete