Pages

Monday, December 30, 2013

Astrološki aspekti decembar-januar 2013.-2014. - desetak dana pakla


Gužva je počela čim je Mars ušao u opoziciju Uranu (sirovina protiv šizofrenika) 25. decembra i ovaj aspekt je još uvek vrlo snažan sledećih par dana i svaki put kada ih kvadratira neka planeta iz Jarca.
Zatim je išla superiorna konjunkcija Merkura sa Suncem 28.-29. (spaljen um, smračen um) koja se odmah nastavila kvadraturom ove dve planete sa Uranom (povređen i smračen ego protiv šizofrenika).

Ponedeljak znači početak nekoliko dana kvadrature između Marsa i Plutona, užasno opasnog aspekta (sirovina protiv naoružanog psihopate), a onda u utorak nastupa Merkur ulazeći u konjunkciju sa Plutonom (otrovan jezik ili gadna eksplozivna šaka) i sa onim ranije narečenim Marsom zajedno pravi T kvadrat bacajući nedostajući ugao na 12.stepeni Raka. Neki će doživeti prosvetljenje, a mnogi će zaista doživeti prosvetljenje kada ih neko drugi prosvetli pesnicom u glavu. Dobro, nije sve tako crno, neke nove stvari biće rođene iz ovih aspekata, a neke će procvetati pošto su počele svoje buđenje još tamo u junu i julu.

Pa, zatim... 1. januar u 11:14 AM po Griniču eto nama mladog Meseca na 11. Jarca, pa tačno u konjunkciji sa Plutonom (ponovo eksplozivno, ovog puta osećanje). Zbog ovoga je ceo januar obojen tim aspektom.
Serijal paklenih dana završava Sunce kvadraturom sa Marsom 2.-3. januara (ego manijak protiv sirovine), mada će uticaj trajati još par dana.

Biće svađa, šamaranja, tuča, eksplozija u svakom smislu i krvi do kolena. Sa druge strane istovremeno dešavaće se i neke čudesne stvari (evo upravo osećam i jedno i drugo).
I naravno, odmah zatim brže planete će 5. januara napraviti opoziciju sa Jupiterom (uzvišeni duhovni vođa) pokazujući nam kako da ipak balansiramo naše poslove i odnose na civilizovan i organizovan način (za neke ipak prekasno).

Uz te divotne aspekte, a imajući u vidu da je dispozitor ovog jako nervoznog Marsa baš retrogradna Venera u Jarcu biće pokušaja podgrevanja starih ljubavi ili reanimacije polumrtvih postojećih, ali džabe.

Sve ovo je inače samo mala generalna proba za onu veliku predstavu sa pevanjem i pucanjem koja će se pokazati krajem aprila.

I tako je, upravo se dešavaju neke vrlo nefer situacije, ali kada Mars krene retrogradno 1. marta pa sve do negde kraja maja kolo sreće ima da se okrene.

Zato usporite, ne nervirajte se i kada ste u nedoumici da li da da ili da ne - nemojte. Odgovor je ne.






No comments:

Post a Comment