Pages

Saturday, September 4, 2010

Salsa rueda

Ovako se igra salsa rueda:



A ono što mi radimo može samo da se opiše kao kolektivno samoubistvo.
Nikako drugačije.

4 comments:

  1. Nisam te razumela :(
    Da li govoris o plesu koji se igra u nasim plesnim skolama, klubovima ili...
    Uzgred, idem u plesnu skolu i ucimo salsu. Da, ona nije kao ova sa snimka...ali nije ni za "samoubijanje".
    Ako su u pitanju druga razmisljanja, da...mi smo odavno u ropcu ;)

    ReplyDelete
  2. E vidiš ja sam bezobrazna po tom pitanju. Volim one lepe i erotične plesove i salsa mi je bila favorit da se iskačem i uživam dok nam instruktor nije servirao "napredne" koreografije, ono gde se one skalamerije iz rokenrola mešaju u salsu.

    (Što se tiče r'n'r i džajva, lepo sam se dogovorila - ako ja tebe ne tužim što si mi polomio ruku, nemoj ni ti mene što si posle morao da ugrađuješ most u vilicu...)

    Rueda je kada igramo salsu u krugu i onda po komandi idemo ka sledećem partneru. I to je super zabavno i stvarno lepo izgleda... Ali mi valjda stanemo previše blizu i da l' se zanesemo, ko bi ga znao, tek svašta se tu dešava :)
    Ima na primer u karateu taj udarac nogom unazad i ljudi koji to ozbiljno treniraju tvrde da im treba 10 godina da ga ispravno nauče. Ne znam kako, ali ja ispadoh stručnjak da dok igram "enćufe" odalamim čoveka pozadi mene, a da ni ne osetim...? Dok, opet grupno uvežbavanje "sombrera" i "koelje" dovodi do kolektivne pogibelji.
    Ma, važno da je veselo, a ko preživi... pričaće :)

    Btw, ja sam kod Joce iznad Slavije i tamo dva puta nedeljno 3 prava Kubanca drže samo salsu, to ako te zanima da gledaš... a možda i uskočiš i u to kolo ;)

    ReplyDelete
  3. hahaha...sad mi sve jasno :) a ja pomislila da si duboko u politickim, socijalnim etc.. etc ... temama. moram jednom da svratim kod Joce, moze biti i uskocim :) a ja tebe ne da zovem kod Ljube: kod mene se igra penzionerski (da se ne uspavas :))

    ReplyDelete
  4. Kako god, bolje da igraš nego da se sekiraš zbog politike. To mu dođe kao najbolje i najjeftinije podmlađivanje :)

    ReplyDelete