Pages

Saturday, November 8, 2014

Deset dana u novembru


Deset dana zakasnelih udara posle prolećnog astrološkog zemljotresa upravo startuju.
Merkur menja znak, ulazi u Škorpiju i 10. novembra izlazi iz tzv. "retrogradne" senke. Stvari će se konačno pokrenuti tamo gde su se zaglavile početkom oktobra. I sledeća četiri meseca slušaćemo baš ovaj pozadinski Merkurov ritam u svemu što radimo, mislimo i govorimo.

Venera kvadrira Jupiter i ulazi u konjunkciju sa Saturnom i to egzaktno 13. novembra. Sledeći dan i Sunce je u istoj kombinaciji, a prekosutra eto Marsa u konjunkciji sa Plutonom, a kvadraturi sa Uranom. Sve haotični aspekti koji oslobađaju puno energije, osim Merkura koji baca trigon na Neptun i sekstiluje Plutonu - mozak brušen kao dijamant, čist kao voda.

I pošto ovo sve radi istovremeno treba očekivati i zatezanje i popuštanje, razumevanje i konačno napuštanje nekih situacija, zaokretanje na nov put i istovremeno kočenje. Dve trećine neba je zauzeto frikcionim aspektima i retki su oni koji neće osetiti ama baš ništa dramatično.
Neke stvari će odjednom postati gromovite, neke će se konačno ispuniti, neke treće konačno završiti, ali sa novim počecima u poljima u kojima nosite Škorpiju i Jarca.


Budite diplomatični koliko god ste sposobni za to, ne vezujte se, ponašajte se prijateljski, ljubazno u svakom smislu. Što se tiče prolećnog kardinalnog haosa koji smo preživeli, ovo je ipak samo davni eho. Što je razbijeno i prekinuto tada završena je priča, sada idemo dalje i to dalje ima sasvim drugačiji zaplet.

Sredinom novembra očekujte bljeskove uvida u ono što će obojiti celu 2015. godinu i itekako uticati i na svetsku politiku i ekonomiju. Stvari se ipak menjaju.
No, obratite specijalnu pažnju svi vi koji imate neku planetu ili bitnu poziciju na početku Jarca ili Raka, Mars će u svom tranzitu malo da "zagrebe" onako muški kako on i ume. Te zato pustite strasti, jaka osećanja i bes u ekstremnim situacijama i sa ekstremnim ljudima, i potrudite se da shvatite šta ima tamo u pozadini, koja se to igra zapravo igra,  i ne pokazuje se na prvu loptu.

Sredinom novembra i Venera menja znak (tropski), pa njen dispozitor više nije Mars u jarcu, već Jupiter u Lavu, što je jako dramatičan skok i promena kvaliteta njene energije. Kakav god da je trag ostavio Mars od početka septembra istim putem proći će i Venera , pa za njom Sunce i Merkur da dobro utvrde gradivo i to od upravo sada do kraja decembra. Očekujte brzo lansiranje u budućnost, tako dugo očekivano.





No comments:

Post a Comment