Pages

Tuesday, June 29, 2010

Mečko

Debeli udiše samo vazduh iz auspuha.
I debeli kad treba da dođe on razmatra kako da prepliva Savu, ubije zmaja i probije se kroz senjačke šume i džungle, a opcija da stigne kao svaki normalan čovek apsolutno otpada.

I kada se hrani to su samo pečeni krokodili, zasuti kilogramima soli, bibera i preljutih paprika, i indijskih začina od kojih se pale visoke peći u čeličanama.

Na dva točka je jahač apokalipse. I treba na vreme upozoriti stanovništvo da se evakuiše u podrume ili još bolje bunkere.

I ima šake kolika su moja stopala.
Merio je.

I kada me zagrli neosetno me podigne tako da landaram nogama po vazduhu.
Ugodno se uklapam u njegov zagrljaj dok hodamo ulicama.

I taj militantni skinhed je jako zgodan kada skočim i promašim i padnem.
Uvek se vrlo mekano prizemljim na njemu.
Na očima koje se stalno smeju.
I u kojima se vidim kao u ogledalu.

I nastavljam da se ogledam.


Sunday, June 27, 2010

20. Grof od Sen Žermena

Grof od Sen Žermena je izuzetna ličnost, pretpostavlja se da je bio sin transilvanijskog princa Franc Leopold Rakozija (1676-1735), ali ove tvrdnje nisu baš sigurne, mada ima i onih u kojima se spominju Sultan Mustafa II i Markiz od Rivalora kao njegovi očevi. Međutim, pouzdano se zna da je grof bio čovek izuzetnog obrazovanja i manira, što je u ono doba bio siguran znak njegovog plemenitog porekla, kao i činjenica da je u određenim periodima bio izuzetno bogat čovek. On sam je tvrdio da je poreklom alzaški ili portugalski Jevrejin. A opšte je poznato da je savršeno govorio španski, portugalski, italijanski, engleski, nemački, francuski, latinski, grčki, kineski jezik i sanskrit, mada ovaj poslednji sa jakim italijanskim akcentom. Smatra se da je živeo od 1710. do 1935. do kada se prate njegova čudna životna kretanja, mada neki izvori napominju da je zapravo postojao oko 2000 godina i da je iscenirao sopstvenu smrt poslednji put ne bi li zavarao trag o sebi.
Mala i interesantna stvar, za one čitaoce koji možda žele da lociraju grofa Sen Žermena i danas jeste da on vrlo vodi računa o svojoj ishrani, neke namirnice apsolutno nikada ne konzumira, te redovno u hranu dodaje eliksir koji je sam izmislio. S obzirom da je potvrđeno istorijskim spisima u toku nekih 110 godina da se stalno pojavljivao kao muškarac u srednjim godinama i odličnoj formi, možda ne bi bilo loše da i sami povedemo računa o sopstvenoj ishrani i vitaminskim i mineralnim suplementima.
Interesantna priča vezana za njega jeste i kada je lečio čuvenog Kazanovu. Da, u pitanju je italijanski avanturista Žak de Kazanova de Seingalt, jedan od najvećih ljubavnika zapisanih u istoriji, kao i čovek zapanjujućih matematičkih i astronomsko/astroloških sposobnosti. Verovatno da je Kazanova u tom trenutku oboleo od neke venerične infekcije, te mu je Sen Žermen ponudio 15 tableta koje je ovaj trebalo da pije u toku tri dana. Zanimljiva je činjenica da se tek od pre par godina u zvaničnoj medicini koriste antibiotici takozvane 5. generacije koji postižu slične efekte baš u toku 3 dana.
Sen Žermen je takođe posedovao i Atoeter, belu supstancu za koju je tvrdio da je „duh prirode“ i koju je držao u staklenim epruvetama zapečaćenim voskom. Jednu je i pokazao Kazanovi tvrdeći da će supstanca nestati ako dođe u dodir sa vazduhom. Sam Kazanova je iglom izbušio vosak i zaista više ničeg nije bilo u epruveti. On dalje tvrdi da je grof Sen Žermen pred njegovim očima pretvorio novčić od 12 sua u pravi zlatnik. Što je potvrđeno još par puta kada je markizu de Valbelu trasmutirao srebrni novac od 6 franaka i sam markiz je začuđeno posmatrao kako se kovanica iz srebrne pretvara u vatreno crvenu tako što ju je grof posuo nekom crnom sprašenom supstancom i zagrejao na slabom plamenu, i naravno kovanica se ohladila i postala zlatna. Grofica od Adhemara njegova dugogodišnja prijateljica imala je u posedu jedan od tih novčića sve do 1766. kada je ukraden iz njenog sekretera.

Postoje tvrdnje da je grof od Sen Žermena svoja znanja iz oblasti „okultne hemije“ dobio u toku boravka u Aziji, a posebno u Indiji. I još uvek postoji dokaz u obliku Leopold Hofmanove medalje koja je i dalje u posedu te porodice gde se jasno vidi transmutacija kao proces. Jedna trećina medalje ostavljena je u prvobitnom stanju kao srebrna, dok su dve trećine zlatne. Ispitivanja su pokazala da prevara u ovom slučaju nije moguća. Takođe, zna se vrlo pouzdano da je još u ono doba, iako zvanično katolik, propovedao budistička učenja, kao i neke pitagorejske filozofije. Nekoliko puta je hapšen pod optužbom da je špijun, a isto tako znalo se i da živi monaški tip života, da savršeno svira violinu, komponuje i peva, kao i da je „lud“ i ne preterano emotivan.
Grof će ostati poznat i po svom delu „Najsvetija trinosofija“ ili „Najsvetija trostruka mudrost“ gde opisuje alhemičarske inicijacije i procese. Naravno da su oni najvažniji delovi dati u alegorijskom obliku, dakle ne za širu publiku, ali isto tako vrlo jasni adeptima i tragaocima za istinom. Kao i indijski alhemičari nekada, i on opisuje ulazak u palatu koja se nalazi u duhovnoj sferi i ide u detalje opisujući njeno uređenje. U toku boravka unutar palate ili unutar retorte kao izabrana supstanca spremna za transmutaciju, on opisuje kako je bio podignut u vazduh i kako je nestao, da bi se zatim pojavio potpuno drugačijeg tela i čak i druge boje odeće, koja je od smaragdno zelene postala purpurno crvena. Svaka njegova reč nosi zaista trostruko značenje
Što se tiče konkretnih stvari, grof od Sen Žermena tvrdi da je alhemija apsolutno nauka, koja pored toga što koristi laboratorijsku opremu, može uvek i svuda da se potvrdi u fizičkom, mentalnom i duhovnom planu i da se manifestuje kroz sve forme i sva živa bića.
A to je potvrđeno i Kazanovinim spisima u kojima on tvrdi da je transmutacija praktičan proces koji se praktikovao često u toku druge polovine 18. veka. Moderna nauka danas ovakve tvrdnje krsti kao „geberovske“ (pogledati raniji tekst o arapskoj alhemiji), ali možda je potrebno još samo malo vremena da bi ponovo počeli da praktikujemo neka stara do sada izgubljena znanja.
Zanimljivo je da se sam grof od Sen Žermena spominje u priči Aleksandra Puškina „Kraljica pik“ (1834.) „Čuli ste za grofa Sen Žermena, o kome se pričaju neverovatne priče. Znate i sami da sebe predstavlja kao lutajućeg Jevrejina, kao onog koji je otkrio Eliksir života, Kamena filozofa i tako dalje. Neki se smeju, tvrdeći da je šarlatan, ali Kazanova u svojim memoarima kaže da je bio špijun. Ali šta god da mnogi kažu, Sen Žermen je uprkos misterijama koje ga okružuju bio vrlo fascinantna osoba, i vrlo tražen u najvišem društvu. Sve do ovog dana moja baka čuva uspomenu na njega i postaje vrlo ljuta ako neko govori o njemu bez poštovanja.“

A sve ovo možemo potvrditi i u redovima Volterovog pisma Frederiku Pruskom gde zajedljivo opisuje grofa Sen Žermena kao „čoveka koji nikada ne umire i koji bukvalno sve zna“. I ukazujući na neke političke manevre tvrdi da će „grof biti taj koji će za 50 godina gledati svojim očima posledice tadašnjih međudržavnih poteza“.
Zvanična je verzija da je preminuo 1784. godine od upale pluća i da mu se grob nalazi u porti crkve u Ekenfurtu, mada postoje mnogi koji su ga pratili i kasnije, a znajući za grofova politička interesovanja, možda je i pravi trenutak da se zapitamo da li i danas deluje u najvišim krugovima samo pod nekim drugim imenom.
O njemu se pričalo u Parizu 1835., u Milanu tokom 1867. i Egiptu u toku Napoleonovog napredovanja. Sam Napoleon je imao kod sebe dosije o grofu i često ga proučavao. Teozof C.W. Lidbiter je tvrdio da se sreo sa njim u Rimu 1926. i kako je pričao tom prilikom grof mu je pokazao odoru koju je dobio još od nekog od rimskih imperatora i pažljivo je čuvao. Jedan drugi teozof, Gi Balar je tvrdio da ga je grof upoznao sa aktivnostima vanzemaljske inteligencije, a sama Helena Blavatcka je tvrdila da je on jedan od „Gospodara Mudrosti“ i da je upravo njemu zahvalna na nekim doktrinama sa kojima ju je i lično upoznao...

U svetu alhemije – sve je moguće.

Thursday, June 24, 2010

Hipermatematika

Veče u Optimistu.
Nešto puštaju, ali mogu da čujem samo ovo.



Izbegavam poglede.
Čekam militantnog skinheda.
Mozak mi opet vrti zastrašujućim brzinama.

Čekam.

Wednesday, June 23, 2010

Coriolanus

Prodavci magle, u stvari kreatori magle.

Photobucket

Volim taj posao, pogotovo kada se majstorski radi.
Može da bude izuzetno uticajan... na svaki način.

Photobucket

A priča je usađena tamo negde u gene svakog od nas.



Nisam ih tražila, sami su stigli u moj kraj.

Photobucket

A onda me je primetio čika. U stvari glumci su mu pokazali na mene.

Iskreno, da je Ralf Fajns bio tu sigurno da bih ga jurila da ga fotografišem, a ovo ostalo društvo me stvarno ne zanima.
Glumci su potrošna roba.

Photobucket

Te u tom smislu, čika se oštrim tonom obratio pitanjem da li imam dozvolu da fotografišem.
Oštrim tonom kontra ga upitah da li on ima neki papir gde piše da mi je zabranjeno da fotografišem na javnom mestu, pa uz osmeh dodah da me zvezde ne zanimaju i da želim da slikam samo ovaj privremeni kamp.

Photobucket

I to je bilo dovoljno. Malo zbunjen ipak se udaljio.
(E, ima svakakvih budala, sigurno je pomislio.)

Photobucket

Naš MOD nije mislio kao ja. Te uz čašicu poznate gazoze lepo se porazgovarao.
Ako, neka, nije mi žao.



Stvarno me više zanima ono iza scene, iza iluzije.

Photobucket

Ali zvezde su se razbežale kada sam prošla tim putem.
Ma, nije ni njima lako.

Photobucket

Međutim, u svemu tome ima interesa i za nas.
Sada možemo da očekujemo procvetavanje ekonomije, a svi naši talenti (a u Srba su svi "genuine" talenti) mogu konačno da statiraju u kukuruzu, a da to nema veze sa nekim reality maratonom u kom se naravno ne zna ni ulog ni dobit.



Ne, stvarno mislim da glumcima nije lako.
Ako zanemarimo sve ostale čari zanata, samo pomisao da treba noću da koriste ovakav toalet, to jest stepenice od i do njega, govori sve.

Photobucket

Uran i Neptun, to su im astrološki vladari.
Energija i iluzija.

Photobucket

I već mi pomalo nedostaju...

Photobucket

Saturday, June 19, 2010

Autizam




Zašto da se lažem?
Volim svoj autizam.

I znam da "nije dobro za čoveka da je sam", ali toliko je omamljujuć, savršeno, prosto kristalno privlačan.
U stvari, to je mir.

I znam da se karma realizuje samo i jedino u interakcijama sa drugim bićima, ali tu filozofiju tako rado i vrlo često zaobilazim u širokom luku.

Teško mi je da objašnjavam ono što je toliko logično i očigledno, da trouglasti oblik ide u trouglastu rupu, a kvadratni u kvadratnu. Da je, ako ideš hipotenuzom kraće nego da zaobilaziš preko kateta. Da je glupost samo greška, a da nije osnov za mržnju. Da je laž samo i jedino laž, maska preko gluposti.

Da je strašno da imaš toliko godina da možeš da mi budeš i otac i majka, a da to ne znaš.

Rečeno mi je da sam lažov kada sam rekla istinu.
I rečeno mi je da sam hulja kada sam objasnila situaciju i muški je rešila čisto i u tri poteza. Bez drame, bez španskih serija.

Pre par dana stigao mi je zvanični dokument, a da bih poštedela ostale koji su prisustvovali istoj mučnoj sceni, na sudu ću priložiti audio zapis celokupnog razgovora.
Sve smo snimali.

Vuk sam i soko, soko sam i hulja.

I što sam starija ljudi su mi sve nerazumljiviji, i čini mi se iskreno, gluplji.

Thursday, June 17, 2010

Rtanj

U pitanju je predavanje Saše Nađfejia i traje... iskreno rečeno.

Ali koliko god ljudima bio interesantan početak, ja sam se probudila tek u 20 minutu kada se začula čarobna reč "Kailaš". I to na svu sreću, jer tada je počela daleko ozbiljnija priča koja me je u 44. minutu podsetila na Potalu i priču o vodenom rezervoaru ispod nje. Negde u 80. minutu, kada bi svi normalni i prisebni ljudi pozaspali ili se diskretno izgubili iz prostorije, ja sam procvetala gledajući ozbiljne geološke karte i rudarske trase. I tamo negde u 99. minutu fascinirao me je satelitski snimak putanje energije kroz šumu.

Ima tu brljanja, ima (pred sam kraj) nama tako poznate narcisoidnosti, ali Bože moj, takvi su ljudi. Treba se navići i na to.

Ali, na kraju, dok Nađfeji juri orgon po Rtnju, ja i dalje ne mogu da pronađem adekvatne metalne ploče za generator i čoveka koji će to ozbiljno da zavari. Sve počinje da me podseća na uređivanje časopisa "Treće oko" (i da li se štampa još uvek?). Svako ima neku ideju, svi redom su fascinirani, a niko nema strategiju, niko vezu u ministarstvu ne bi li se osnovao ozbiljan institut. Svi bi da grickaju pomalo i prosto se plaše da se organizujemo (A šta ako mi ukradeš ideju? I šta ako to nije ništa, a ja znam da jeste? ...I u tom smislu.)


Nema hasne od toga. Uvodno predavanje je održano, sada sa punim pravom očekujem dalje poteze. Ko će da plati ekipu koja će dovući onaj naš izudarani radarski sistem, da li je vojska jeftinija varijanta, treba li da na revers izvučem triaksijalnu ćeliju i ko će da mi obezbedi magarca koji će da je nosa po planini (ja definitivno neću, a i da hoću, fizički ne mogu... i plus što sam mislila na pravog magarca, onog na četiri noge, da ne bude zabune)? Koji merni sistemi i uređaji će biti primenjeni tokom obrade podataka? Ko vodi koju ekipu? A koji su domeni svake ekipe ponaosob?
I da li ja uvek treba da mislim o svemu?

I ima li i mog narcizma u poslednjem pitanju?

Elem, predavanje je snimljeno, pušteno na Vimeo i zainteresovani i oni sa 2 sata slobodnog vremena mogu da se zabave ili možda i nauče nešto novo.






I da, eno Big G sedi u publici, čak se i nazire u nekim kadrovima. I preživeo je...

Tuesday, June 15, 2010

Muzika sfera

Ljudi sa razvijenijim umetničkim talentima često su u stanju da dok čitaju astrološki orjentisane tekstove ili samo posmatraju karte neba, stvore u umu audio ili vizuelnu sliku. Oni koji naginju bojama već su intuitivno podelili sazvežđa po koloritu i ako se ta lična podela razlikuje od one zvanične i istorijske, ne treba da brinu. Svaki um je poseban i svako doživljavanje sveta oko nas i u nama je takođe posebno.
Pored ove podele sazvežđa po bojama, možemo da osetimo i da svaka planeta nosi svoj ton ili čak neki poseban vizuelni efekat. Tako na primer, možemo da kažemo da je sažvežđe Vage u nežnoj grašak zelenoj boji, ali da tranzit Venere unutar njega donosi neki sedefasti odsjaj.
A onda priča ide dalje, u zavisnosti od toga gde je posmatraču smeštena natalna Venera i koje aspekte zaklapa u tom trenutku sa onom tranzitnom, a tako i situacija kako je kao polje zapravo smešteno posmatrano sazvežđe u natalnoj karti.
Da pojasnimo... Recimo da u vašoj natalnoj karti sazvežđe Raka koje je za vas na primer u tamno plavoj boji, predstavlja takođe i vašu sedmu ili bračnu kuću. Ako je po vama sedmo polje u nežnoj zelenoj boji, tada ćete mešanjem dobiti recimo petrolej plavu ili zelenu. I sada idemo dalje u ovoj maloj vežbi, Mesec kao vladar Raka je smešten u Vodoliji. Ako je za vas Mesec u srebrnoj boji, a Vodolija ima nežnu sivoplavu nijansu, tada već možete da osetite po koloritu da takav natalni Mesec daje neki poseban sjaj ovom sazvežđu, metalizira ga. Imajući u vidu da je u zadatom primeru Mesec takođe i u 2. polju, a 2. polje zamišljate u prirodnim zemljanim bojama, počećete da kombinujete već u svom umu sliku plodne zemlje po kojoj su posute čudne kreacije, magično privlačnog oblika. Da li ova ideja dalje može da preraste u posao koji se tiče podizanja stambenog ili hotelskog prostora u nekom lepom prirodnom okruženju, ili uzgoj i obradu zemlje na potpuno nov i neobičan način, to će već sam vaš um otkriti u pogodnom trenutku.
Ako u celu priču uvedemo i tranzitni Mesec koji je u tom trenutku recimo u Blizancima, a koji su u ovoj zadatoj karti u 6. polju. Da li to onda znači da uz pomoć osoba sa kojima komunicirate preko posla možete zgodno početi sa realizacijom dve ideje istovremeno i to baš u danu kada taj Mesec pravi trigon sa vašim natalnim (iz Vodolije). Sa slikarske strane, 6. polje nosi boje kafe i duvana, gline i raznovsnog zrnevlja, a Mesec mu naravno daje određenu dozu sedefnog sjaja. Sada pokušajte da zamislite kako izgleda cela karta, da li se i na koji način boje mešaju, i još važnije obratite pažnju na oblike koje bi vaš um mogao iznenada da kreira unutar te slike.

Po nekim istraživanjima iz oblasti kvantne fizike, ne postoji čestično stanje, samo talasno. Talas se zapravo ponaša kao čestica samo i jedino u trenutku posmatranja, u toku samog eksperimenta. Što je još zanimljivije, rezultati istraživanja ne zavise samo od posmatranog talasa, niti samo od toga koliko smo uspeli da izvedemo da on prolazi kroz neku idealnu sredinu i atmosferske uslove, već i od samog posmatrača. Dakle, rezultati istraživanja razlikuju se po tome koja osoba ih je vodila.

Po istim principima, svako od nas oseća i ulazi u interakcije sa svime u okruženju, i upravo zbog ovog ličnog doživljavanja, mi smo jedinstveni kao božanske kreacije. Zapravo nije bitno da li je Venera ružičasta ili bebi plava u toku tranzita kroz na primer sazvežđe Blizanaca, već kako je vi sami doživljavate.
Jedna od lepih astroloških vežbi koje volim da predložim je i ta – da zamislite kako posmatrate kartu neba kao umetničku sliku, kako svako polje ponaosob, a kako planete u tranzitu i njihove aspekte. Samim tim pokušajem ući ćete u neku vrstu relaks meditacije i osetiti planetarna kretanja na jedan dublji način.

Osobe koje imaju neko ozbiljnije muzičko obrazovanje takođe vrlo često osećaju nebeska kretanja upravo kao muziku sfera. Ako kažemo, na primer, da Saturn u Vagi (Fa La kombinacija) radi opoziciju (pa hajde sada da zamislimo da je Saturn u Vagi violina) na konjunkciju Jupitera i Urana u Ovnu (a to je recimo harfa – Si, u kombinaciji sa električnim orguljama - La povišeno, i to u toku izvođenja tona Do), ova opozicija može da dovede do nagle promene melodije, ritma i harmonije same muzike u svom aplikacionim trenutku, znači onom u kom se aspekt tek formira. Kako će se ova „pesma“ razvijati dalje zavisiće od toga kako nas lično pogađa taj aspekt, ali još više od toga koliko smo prilagodljivi silama univerzuma i koliko smo sposobni da od svakog sastojka koji nam život donese kreiramo ukusno iskustvo i zadovoljstvo.
Kao i u slučaju zamišljanja umetničke slike ili filma, i audio doživljaj karte nebeskih kretanja i njihovih interakcija je zaista individualan. Ali možda pokušaj definisanja tonova koji je napravio Pol Foster Kejs može da vam posluži kao polazna tačka za lično istraživanje. Po njemu podela je sledeća:
Ovan – C
Bik – C povišeno/ D sniženo
Blizanci – D
Rak - D povišeno/ E sniženo
Lav – E
Devica – F
Vaga – F povišeno/ G sniženo
Škorpija - G
Strelac - G povišeno/ A sniženo
Jarac – A
Vodolija – A povišeno/ B sniženo
Ribe - B

A sada je na vama da napravite onu lepšu i ličniju.

Monday, June 14, 2010

Tranzit

Sanjala sam san, noć između 11. i 12.

Ponovo ljubičasto-crna stvar
i na kraju dobijam lingam.

Moj je,
moja snaga.

Na karti pomračenje, siderički u Biku, Mesec egzaltiran.
Tranzitni Pluton egzaktno u opoziciji na natalni Saturn.

Čudno osećanje, nekako nedefinisano.


Sinoć sam joj u polu-šali tamo u japanskom restoranu rekla da sam ja ipak plutonska žena i da iza mene obično idu gromovi, ali sad nešto ne rade.

Pola sata kasnije osmeh se zaledio na mom licu.
Nadala sam se da su i oni na vreme stigli kući.

Mili kaže da to ide iz troposfere u dodiru masa različitih temperatura.
Ja kažem - razlika potencijala.

Obe smo u pravu.

Par minuta kasnije procenjivala sam liniju prenosa, dok je Mili tražila najsigurnije mesto za sakrivanje.

Čudesna pojava, jednog dana gledaćeš nas kako...
Ali ona još uvek ne veruje.

Friday, June 11, 2010

Preslišavanje, prešlisavanje, prešlicavanje...?

Jutro
Šolja Masai čaja
Toblerone za promenu, par trouglova
Monitor
Mozila koja spava na desktopu
(kada se ona podigne mir će biti zbrisan)
Njegova poruka sa Skajpa za dobro jutro ostavljena u zoru, sa linkom
Na linku u Eksploreru ponovo neki matematički death metal
Dashboard
Post komšije Bojšana, i onaj od pre godinu dana
Prebacujem link na Skajp
Sinoć Skunk Anansie kod SKCa u prolazu
Moram da pogledam pažljivije
Odmičem stolicu
Skačem
Dišem



Tuesday, June 8, 2010

Pozdrav lotosovom cvetu

Godinama sam joj puštala album Sine Vodjani-ja, Sacret Buddha, ali sada ga sluša.

I pre par meseci, taman pre Budinog punog Meseca, uvela sam je u budizam. U stvari, počela ponovo da ga učim, ali ovog puta sa njom.
Čisto da joj pokažem kako su sve interpretacije božanskog u osnovi iste.

Svideo joj je princip praznine.

A počele smo Rampom, sjajnim tibetanskim hirurgom-pilotom.


Photobucket


Potala je nezavisna komuna sagrađena na omanjoj planini. Tu se vode svi verski i svetovni poslovi Tibeta. Ta zgrada ili tačnije ta skupina zgrada je srce države, predmet svih misli, izvor svih nada. U unutrašnjosti pojasa, u zgradama Trezora, čuvaju se zlatne poluge, nebrojene vreće dragog kamenja i neobični predmeti, iz najstarijeg doba. zgrade nisu starije od tri i po veka, ali podignute su na temeljima jedne stare palate. Nekada se nad planinom dizala tvrđava. Planina je vulkanskog porekla i u svojoj utrobi krije ogromnu pećinu iz koje se šire prolazi. Jedan od njih vodi do jezera. Samo mali broj privilegovanih sišao je dole i zna za njegovo postojanje...

L.Rampa

Negde u centru grada jedna devojčica sa velikim očima hoda i u sebi nosi želje da nauči tibetanski stil anesteziranja i operisanja, da pođe u Visoke zemlje i sakuplja čudesne biljke, da pogleda neke drevne spise i samo za tren da okusi tsampu i čaj od jaka.

Vreme je da stekne duhovnu snagu i vreme je da uđe u prazninu.

Pozdrav lotosovom cvetu, ume da prođe kroz tonalitete.
Pozdrav lotosovom cvetu, ume da prepozna opsenu.






I pozdrav lotosovom cvetu koji se ogleda u njenim očima.

Sunday, June 6, 2010

Brzopotezni

Poslala mi je fotografije Šaste.
Jednog malog izvora u skrovitom delu planine.

Rekla je da misli da je to idealno mesto za mene, da čak možemo da držimo i neke obuke i predavanja.
A ja sam ponovo pomislila na Kolorado Springs.
I otišla da se priključim ekipi čistača u zgradi i oko zgrade.

I onda sasvim slučajno, između struganja oglasa sa stakla, alkohola, domestosa i cifova skinula sam rukavice i javila se na poziv sa nepoznatog broja.

Big G

Rtanj

Istraživanje podzemnih prostorija
Razvlačenje radarskog sistema
Merenja
Istraživačka stanica
Ujutru Či Gong
Uveče tango
Noću zvezde

Dani mira i posvećenosti

Snovi o trećoj planini - Kailaš
o tantričkom dorjeu
o strukturi
o prenosu energije
o potencijalima unutar vakuuma


Photobucket


Brz si Bhairava
Kako si zadivljuće, očaravajuće brz



Friday, June 4, 2010

Kala Bhairava Ashtami

Saturnov 8. Mesec u subotu 5. juna.

Na nebu se vedski obrazuje Sakata (pokretna) yoga iz odnosa Meseca u Vodoliji i Jupitera u Ribama (pažnja, siderički) i Kubera yoga iz opozicije Saturna i Jupitera.

U pitanju su finansije.


Photobucket


A Bhairava znači brzopotezni.


Photobucket


Volim brzopoteznog i volim taj muški probojni način.


Photobucket


Samo je pitanje koliko sam gladna...


Wednesday, June 2, 2010

Asinhroni oscilator

Lagana popodnevna šetnja na onoj obali Save.
Misli o proračunu.

Stojeći talas.

San koji se ispunjava posle 8 godina.