Pages

Thursday, August 21, 2014

Normalna šminka normalne žene (koja se inače nenormalno šminka) - letnja varijanta


Ovo je tekst o "normalnoj" tojest jeftinoj i svima dostupnoj šminki, jer drugu vrstu i ne priznajem.
Detaljno šta o čemu, kome i zašto možete pročitati u ranijem tekstu:
Normala šminka normalne žene (koja se uobičajeno nenormalno šminka), zimska varijanta 1.
A ovde ću se skoncentrisati samo i jedino na temu - letnje šminkanje. 

Elem, letnje šminkanje je vezano za letnje vreme (kako mu i naziv kaže), a letnje vreme je vezano za letnju boju kože. Kako se šminkaju plavuše ne znam i više se ni ne sećam tih davnih faza mog života kada sam napravila pogolemu grešku farbajući se par puta u plavo, ali da to tada nisam uradila danas bih žalila. No, kako se šminkaju tamnije žene znam savršeno.
Ide se na kombinaciju preplanulog tena, zemljanih tonova i pozlate. Nekako baš kao što to rade orjentalne žene.

Pa da vidimo...

Ten je prvo sređen najtamnijim Avon Luxe tečnim puderom, koji je sasvim ok. Nije previše suv, niti previše mastan, ali ga leti stavljam vrlo štedljivo. Zbog sunčanja, a i istovremenog šminkanja ovog leta ustalila mi se navika da po tačkicu tečnog pudera razmažem oko očiju i samo se tu našminkam, a sve ostalo ostavim nenašminkano. Tako taj deo oko očiju, koji je ekstra osetljiv štitim od preranog boranja, a ostatak se sunča neometano.
Za vrele dane inače idealno ide True Match L'Orealov tečni puder zato što mislim da je jako suv, ali ovog puta ga nisam imala, pošto stvarno u poslednje vreme gledam da se kurtališem svih viškova i nekako farbe za lice svedem na potrebni minimum.
To je inače i najveća investicija u mojoj letnjoj šminki. Ne brinite se, sve ostalo je daleko jeftinije.

Posle nanošenja tečnog pudera (išao je doručak pa se to lepo spojilo sa kožom, a posle doručka) stavljeni su Aura 551 korektor ispod očiju, zarad anuliranja podočnjaka i Alisa 3 korektor na fleke, ožiljke, sve eventualne nepravilnosti. Zatim je preko svega u svojstvu fiksatora išao moj najomiljeniji Don Žuan puder, pomešane nijanse 3 i 4.
Alisa korektor je odličan i kupuje se na istoj tezgi na pijaci gde i Don Žuan puder.

A za tačno nanošenje korektora koristim stare četkice za sjaj za usne koje su dobro oprane. 
Konturovanje lica:

Prvo sam za čisto konturovanje (bočno stanjivanje obraza i nosa) koristila ovu najtamniju senkicu  i plavu četku. Zatim je kao "realno rumenilo" korišćena Essence senka i to metalik (ne obična) i to miss tangerine 06.
A za gliter to jest hajlajter na jagodicama korišćen je Golden Rose glittering loose eyeshadow 206 koji već godinama nigde nema da se kupi. Umesto toga slobodno možete da koristite zlatnu senku za oči ili onaj tečni zlatni gel koji igračice tradicionalno koriste za premazivanje tela leti. Ali tu pazite da ne preterate (ja to bez greške uvek zabrljam).E ovo je moje staro rumenilo (bilo, pošto sam ga bacila). Ta nijansa u jako tankom sloju naravno bila je idealna za konturovanje jako tamnog lica. Rumenilo je naravno bilo kinesko (mislim da sam ga kupila kod Mileta na banjičkoj pijaci pre ohoho) i bačeno je pošto je posle cirka samo desetak godina počelo da miriše kao masne bojice.


Četkicu iz istog pakovanja sam zadržala, oprala i sada mi služi za stanjivanje nosa.

 
I pošto je lice generalno urađeno, skoncentrisala sam se na najvažniji deo - oči.
Godinama leti koristim ove Baolishi i još čuvenije Davis eye debele kineske olovke sa ugrađenim šljokicama ili bez, duo ili mono. 
Problem je jedino u tome što se Davis eye firma drži kao pijan plota one "stalna inovacija" filozofije, pa ako sam prošlog leta bila prezadovoljna nijansom 19 mono olovke sa šljokicama, ovog leta je sasvim sigurno nigde pronaći neću.
Moji očajnički pokušaji obično izgledaju tako što me nebrojene Kineskinje optuže da bezočno lažem, da takva stvar nikada, ali nikada, i pre mongolskih invazija nije postojala, niti će postojati..., ja izvučem prošlogodišnji prcvoljak od olovke i umorno joj pokažem.
Ona se na to zabezekne, pa okrene glavu i promrmlja pitanje odakle mi to i da se te nedozvoljene stvari što pre kurtališem.

Te standardne situacije koje se standardno tiču mojih kupovina letnjih debelih olovaka naučile su me "daj šta daš filozofiji" i čim se pojavi "kupi koliko god ima na lageru, koliko god možeš fizički da poneseš ili koliko god para imaš (i onih za "svaki slučaj i ne daj Bože")".

Davis eye firma inače na svakih par godina i izbaci stare tipove olovaka, pošto valjda ispregledaju dijagrame prodaje, pa uporede... A moje je da ove detalje pratim kao Foreks berzu.
I reagujem istom brzinom.

No da vidimo...
Ispod oka je išla jedna od tih olovaka, bočno je malo podebljano ljubičastom (olovku sam zaboravila da slikam), onda je na gornji kapak išla zlatna metalik senka Essence - golden up! 07. Ispod samih obrva išla je najsvetlija moguća senka iz komplet kutije (biće pokazana ispod). Onda je bočno od spoljne ivice kapka kao sredini išla narandžasto-crvenkasta senka iz tog obećanog kompleta.
Narandžastija šire, crvenkastija unutar nje.Obećala sam i evo je.
Sada iz tog kompleta Qianyu 04 koristim ovo tamnije rumenilo. Ova "pojedena" šminka je takođe bačena pošto sam braon senku iskoristila kao rumenilo, a bila je odlična... To mi je ćerka jednom sasvim slučajno donela, onako usput pošto ti kompleti senki koštaju oko 150 dinara i to u pokušaju rekonstruisanja jednog davnog (pre dve godine) savršenog kompleta koji više nigde ne može da se pronađe.
No, te tri senke - najsvetlija ide ispod obrva, narandžasta bočno na kapku, a crvenija unutar narandžaste.
Ovih dana koristim i ovu "prljavu" nijansu preko sredine kapka, kao i crnu ispod nje za smoki eyes efekat, pošto leti ne crtam olovku na gornji kapak - bilo bi preterano.


E ovako izgleda kada se oboji sredina kapka Essence metalik senkom - coffee to glow 02, a koju ovih dana zamenjujem onom ranije narečenom senkicom iz kineskog kompleta.

Ovo je takođe jeftina, vrlo zgodna kineska šminkica Qianyu 3 i mislim da košta oko 100 - 140 dinara. Čak ima da se nađe i po kao "ozbiljnim" parfimerijama (gde će prodavačica mrtva ladna bubnuti da je u pitanju turska šminka, kao da je turska kvalitetnija).
Ti zemljani kompleti su idealni za letnje vreme, a ima žena koje ih koriste tokom cele godine. I zašto da ne? Jeftini su i daleko kvalitetniji od Essence koje se kupuju u DMu ili Liliju.

Ova kutijica može da pokrije par meseci celokupnog senčenja jedne normalne žene (a košta 140 din), a izgleda vrlo lepo i diskretno.

No, kada je to urađeno na uglove gornjih kapaka je stavljena ta Essence tamna metalik senka ili ovih dana crna senka iz kineskog kompleta i dobijen je smoki efekat očiju.Šta će sad ovo ovde?... Aha, to da detaljnije pogledate Essence metalik senke.
Mislim da koštaju oko 250 dinara, ali nisam baš sigurna.


I ovo je komplertiran posao, s tim da sam malo iznad ove narandžaste u spoljnom uglu kapka, a na braon-sivoj liniji dodala i malo one crvenkaste senke iz mini kineskog kompleta.

To su te "kakao" nijanse koje leti jako volim. Nije skroz braon, pošto braon ume da napravi oko umornim, već sa sivkastim odsjajem.


I ponovo zgodna, a jeftina kombinacija senki, pogotovo za leto.

Obrve su iscrtane Golden rose 118 olovkom, donje trepavice ovom žuto-zelenom Essence maskarom (koju nameravam da bacim).
Gornje trepavice su prvo urađene Kost Long maskarom (zbog dužine), a onda Rapsodi maskarom (zbog gustine). Obe maskare se nalaze po pijačnim tezgama, s tim da je Kost naravno skuplja i ide negde oko 270 dinara. Rapsodi je oko 100 i nešto, više se ni ne sećam.


I to je generalno to.
Ovako izgleda sve u kompletu pri normalnom osvetljenju.
No comments:

Post a Comment