Pages

Friday, August 1, 2014

XX hromozom


Umem to sasvim lepo i elokventno da objasnim preko tropske astrologije.
Mars mi je u 8. i Biku, ali je vrh kuće u Ovnu.
A Venera i Mesec su u Škorpiji, u 2. kući, ali je vrh u Vagi.

Mesec u drugoj kući je hrana - jasno ko dan.
Venera i Mars u recepciji pa se samo pojačavaju.
(Hrana/seks kombinacija.)

I lepo kažem: mani me mužjaka koji pokušavaju verbalno da me zavedu.
Prvo: neće uspeti, a drugo: zaspaću ako već ne pronađem rupu kroz koju mogu da se provučem i pobegnem.
Dosadno je.

Ma, mani me i mužjaka koji se pokazuju ispred mene kao jaki, odvaljeni od planine, zaštitnički raspoloženi. Dobro sad, ok, nije to loše. I sasvim je lepo imati lika kome nije do priče već do akcije i koji će sve da ih polomi i pobije samo ako meni nešto fali, ali...

Kao što rekoh, aspekti to sasvim lepo opisuju, ja zapravo ne mogu da odolim mužjaku koji želi da me nahrani.
I tu sam momentalno gotova.
Na kolenima.

Znoj me oblije ako počnem da nagađam da na viljušci upravo aranžira specijalni zalogaj koji će mi šarmantno ponuditi preko stola "samo da probam njegovu kombinaciju" uz ono švalersko namigivanje koje znači "veruj mi".

Ili još gore, dok stojimo u kuhinji, ali u formaciji gde je on bliže šporetu. I kada mi slasno parče nečega vrlo nežno gurne u usta sa upitno-pobedničkim pogledom "Je l' da da sam ga spremio? Je l' da da sam majstor?"

I ćao, pala sam.

Rađaću mu decu, brinuti o njegovim roditeljima, prljavom vešu, neispeglanim košuljama, ishrani i hidrataciji,  spavanju, lečenju, zabavljanju (na više načina), jednom rečju - sve.

A nađe li se kakav moron da nešto mezeti ispred mene i da mu na um ne padne ne da me pita nego da vrlo energično pokuša da me nahrani - gotovo. Jednom rečju - gotovo.
U sekundi je među nama sagradio jedan kineski zid sa sve bodljikavom žicom, laserskim osmatranjem i raketama zemlja-zemlja ugrađenim bočno, ali pri vrhu.

I ja se još godinama tešim da je to zbog horoskopa, a onda okrenem novu stranu u knjizi i naježim se...

Za ženku je isto tako korisna i praksa koju sam već pomenuo, da joj se mužjak udvara tako što je hrani. Kod ptica se ovo obično smatra nekom vrstom vraćanja odrasle ženke na detinjasto ponašanje. Ona prosjači hranu od mužjaka, koristeći se istim gestovima kao i ptiče. Dok to traje, ženki ptice neophodna je sva dodatna hrana koju može dobiti, jer upravo stvara zalihe za naporno pravljenje onih ogromnih jaja. Kada joj se mužjak udvara hraneći je, to verovatno predstavlja njegovo neposredno ulaganje u sama jaja. Otuda to umanjuje nejednakost početnog ulaganja dvoje roditelja u mlade...

Ričard Dokins
Sebični gen

Pa ja stvarno pripadam reptilima, ovaj pticama.
Ili je aktivan neki reptilski zaostatak koji mi boji život.
Šta god da je - nije od zvezda.
Ili ipak jeste.











No comments:

Post a Comment